De voordelen van het rijden op Groen Gas

De meeste personenauto’s rijden nog altijd op benzine en diesel. Dit is wel aan het veranderen. Met name omdat er meer aantrekkelijke alternatieven voorhanden zijn. Zoals CNG, oftewel gecomprimeerd aardgas. In steeds meer auto’s is het mogelijk om op CNG te rijden. Ook zijn er steeds meer tankstations in Nederland die CNG aanbieden.

Schoon en voordelig

Een voordeel van het rijden op CNG, is dat deze brandstof helemaal duurzaam kan worden geproduceerd dankzij Groen Gas. Dat maakt CNG tot een zeer schone brandstof. In vergelijking met auto’s die op benzine of diesel rijden, stoten auto’s op CNG tot wel 75% minder CO2 uit. Ook stoten ze minder fijnstof uit, wat goed is voor de luchtkwaliteit.

Bijkomend voordeel van CNG is dat het goedkoop is. Zelfs nu de olieprijzen sterk gedaald zijn, is rijden op gas voordeliger dan rijden op benzine of diesel. En ook in vergelijking met LPG (vloeibaar gemaakt aardgas) is CNG goedkoper.

Eigen merk

Een schone en voordelige keuze dus! Niet voor niets introduceert Essent het eigen merk OGO CNG. Zo wordt duurzaam rijden bereikbaar voor zowel privé- als zakelijke rijders. Het eerste OGO-pompstation is inmiddels geopend in Eindhoven; de komende maanden volgen 4 nieuwe stations. CNG tanken kan bij een OGO-pompstation, maar ook bij één van de 140 andere CNG-stations in Nederland.