Klimaatverandering, duurzaamheid en energie besparen zijn begrippen die nu belangrijker zijn dan ooit. Er zijn steeds meer energiebesparende en duurzame mogelijkheden voor in en rond uw woning. Warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers zijn hier voorbeelden van. Zo start u al snel met energie besparen, en draagt u een steentje bij aan een duurzame wereld.

Het gebruik van energiebesparende maatregelen, zoals een warmtepomp of zonnepanelen, ziet u al snel terug op uw energierekening. De aanschaf van dit soort oplossingen verdienen zichzelf terug. Daarnaast stelt de Rijksoverheid aan huishoudens, bedrijven en organisaties dit jaar subsidies beschikbaar.

Subsidie warmtepompen

Is uw woning goed geïsoleerd, dan is een warmtepomp een goede optie voor u. Een warmtepomp is een duurzaam energiesysteem dat warmte uit buitenlucht of ventilatielucht omzet in warmte. Een warmtepomp die samenwerkt met een cv-ketel noemen we een hybride warmtepomp. De hybride warmtepomp verwarmt uw woning op een energiezuinige manier, en gebruikt een minimale hoeveelheid stroom. Dit zorgt voor een grote afname van uw gasverbruik, en dat ziet u terug op de energierekening. Voor de aanschaf van een warmtepomp ontvangt u subsidie. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het type en het vermogen van de warmtepomp.

Is een warmtepomp iets voor u?

Ontdek binnen een paar minuten of uw woning geschikt is en welk type warmtepomp het beste bij uw situatie past.

Doe de Warmtepompcheck

 

Subsidie op zonneboilers

Een zonneboiler werkt als volgt. De zon helpt kosteloos een handje mee en verwarmt het water in uw zonneboiler via de zonnecollectoren op uw dak. De boiler werkt als een reservoir (opslag) waarin de opgenomen zonnewarmte opgeslagen wordt, totdat het verwarmde water wordt gebruikt. Een goede isolatie van de boiler zorgt voor een overbrugging van de zonloze uren. De zonneboiler voorziet uw centrale verwarming, vloerverwarming en kranen van warm water. Daarnaast is het ook bij uitstek geschikt voor het voordelig verwarmen van het water van uw bad of zelfs uw zwembad.

De voordelen van een zonneboiler op een rijtje:

  • milieuvriendelijk, want er komt geen CO2 vrij
  • het zonlicht raakt nooit op
  • subsidie op de aanschaf van het apparaat
  • een duurzame en verantwoorde investering
  • een aanzienlijke besparing op uw energiekosten