Jaarlijks overlijden er personen aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Bovendien worden elk jaar tientallen personen in het ziekenhuis opgenomen nadat ze in contact zijn geweest met het giftige gas. Koolmonoxide kan onder andere vrijkomen wanneer je cv-ketel niet goed is geïnstalleerd. Het is daarom belangrijk je cv-ketel door een professional te laten installeren en onderhouden. We geven je graag een aantal veiligheidstips.

Zorg voor professionele installatie van de cv-ketel

Het is belangrijk dat de cv-ketel gemonteerd wordt door een deskundige monteur met de juiste kennis en papieren. Kies daarom altijd voor een gekwalificeerde installateur. De monteurs van onze servicepartners zijn vakmensen met jarenlange ervaring. Zij installeren de cv-ketel professioneel en veilig.

Plaats een koolmonoxidemelder

Net als een brand- en rookmelder is een koolmonoxidemelder een slim idee. Deze melder hangt in dezelfde ruimte als de cv-ketel. Is het koolmonoxide niveau rondom de cv-ketel te hoog? Dan geeft de melder dit direct aan. Een koolmonoxidemelder kost ongeveer €50 en gaat een aantal jaren mee. Of kies voor de slimme rookmelder Nest Protect, die gesproken waarschuwingen geeft en over nog veel meer slimme functies beschikt.

Zorg voor regelmatig cv-ketel onderhoud

Met regelmatig cv-ketel onderhoud voorkom je koolmonoxidevergiftiging. We hebben een scherp aanbod voor een service- en onderhoudsabonnement. Een van de professionele monteurs van onze servicepartners komt regelmatig bij je langs. De monteur controleert de staat en de veiligheid van de cv-ketel. Bovendien kan de monteur een koolmonoxidemeting doen. Huur je de cv-ketel? Dan is onderhoud altijd inbegrepen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor cv-ketel onderhoud? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Onze monteur over de gevaren van koolmonoxide

Een van de monteurs van onze servicepartners vertelt meer over de gevaren van koolmonoxide. Bekijk de video.