Ventilatie is heel belangrijk in een woning. Vooral in de wintermaanden waarin ramen en deuren vaker dichtzitten dan openstaan. Met een goed werkend ventilatiesysteem zorgt u er dan voor dat uw woning geventileerd wordt. Want ventileren maakt het huis namelijk gezonder.

Schimmels, vocht en bacteriën

Of u nu in een heel oude woning woont of in een nieuwbouwhuis, in een vrijstaande woning of een appartement op drie hoog; in ieder huis kunnen schimmels, bacteriën, vocht en dergelijke voorkomen. Wanneer u altijd de ramen en deuren gesloten houdt, dan stapelen deze schadelijke stoffen zich op, waardoor u schimmelafzetting in huis kan krijgen. Maar ook hoofdpijn en veel hoesten ontstaan in een slecht geventileerde woning. U ademt namelijk ook deze stoffen in. En weer uit. En weer in. Dat is niet goed voor de gezondheid. Daarom is het zo belangrijk om ventilatie in huis te hebben.

Afvoeren van slechte stoffen

Goede ventilatie in huis helpt bij het afvoeren van stoffen die in de lucht blijven hangen in huis, waardoor uw huis drogere, schone lucht zal bevatten. Vocht, bacteriën en schimmels krijgen zo geen kans om in de muren te gaan zitten of in de luchtwegen terecht te komen. Wij zorgen graag voor een goed ventilatiesysteem voor in uw woning, zodat u geniet van optimale ventilatie in de badkamer, keuken en andere ruimtes. Zo kunt u opgelucht ademhalen en genieten van een droog, gezond huis.

Reinigen van het ventilatiesysteem

Heeft u ook van die ventilatieroosters in huis? Dan is het verstandig deze regelmatig te (laten) reinigen. Soms kan dit zelf met behulp van een goede stofzuiger. Maar het is verstandig om dit door een erkend bedrijf te laten doen. Zij controleren tevens of de ventilatie in huis nog goed werkt en voeren indien nodig onderhoud uit aan het ventilatiesysteem. Om de paar jaar worden bijvoorbeeld roosters en filters vervangen. Als u de binnenkant van een rooster ziet, dan begrijpt u hoe belangrijk goede ventilatie in huis is. Er hoopt zich in een jaar tijd heel wat stof en viezigheid op. Door uw ventilatiesysteem regelmatig te reinigen geniet u van schone lucht in huis, ook wanneer u ’s winters de ramen en deuren wat vaker dichthoudt.