Een goede ventilatie van de bovenverdieping is heel belangrijk. Onder het dak kunnen geuren, vochtige lucht en uitgeademde lucht blijven hangen, waardoor er een ongezonde atmosfeer kan ontstaan op de bovenverdieping. En om uw woning en alle gezinsleden gezond te houden is ventileren heel belangrijk. Met dakdoorvoer voor ventilatie wordt de oude lucht gemakkelijk via het dak afgevoerd.

Ventileren via het dak

Vochtige lucht en oudere lucht stijgt altijd op, dus ook in uw woning. Dat betekent dat het onder het dak blijft hangen. Heeft u een bovenwoning of een eengezinswoning met bovenverdieping, dan is het verstandig om de lucht in goede banen naar buiten te laten leiden. Dit doet u door middel van dakdoorvoer voor ventilatie. Deze units zien eruit als kleine schoorsteentjes die op het ventilatiekanaal worden aangesloten op het dak. Via deze dakdoorvoer kan de oude lucht gemakkelijk naar buiten. Laat deze altijd door een professional aanleggen, zodat u zeker weet dat de dakdoorvoer goed op het ventilatiekanaal is aangesloten en de ventilatie goed zijn werk kan doen.

Verschillende soorten dakdoorvoer

In het Bouwbesluit zijn de ventilatie-eisen voor een nieuwbouwhuis opgenomen, maar u mag het ventilatiesysteem natuurlijk uitbreiden. Met een ventilatie dakdoorvoer bijvoorbeeld. Deze schoorsteentjes kunnen zowel op een plat dak als op een schuin zolderdak worden geïnstalleerd. Vervolgens worden deze goed geïsoleerd, zodat er geen warme lucht langs de pijp kan ontsnappen. De dakdoorvoer wordt uiteraard direct op het ventilatiekanaal aangesloten. Er zijn verschillende gevel- en dakdoorvoersystemen. Laat u goed informeren welke ventilatie dakdoorvoer het meest geschikt is voor uw woning.