Wanneer u staat te koken en u heeft een afzuigkap, dan gebruikt u deze om geurtjes en kookvocht af te zuigen. Zo kunt u lekker koken en ruikt niet uw hele huis nog dagenlang naar bloemkool of spruitjes. Een ventilatieafzuiging doet hetzelfde, maar dan voor alle geurtjes en warm vocht in uw woning. Zo wordt condens vanuit de badkamer afgezogen via het ventilatiesysteem, waardoor de badkamer snel droog wordt. Maar het doet meer.

Dag schimmels, stof en muffe lucht

Waar gewoond wordt, wordt geleefd. Dat wil zeggen: u zit niet stil in uw huis. U kookt, doet de was, staat onder de douche, doet een dansje met uw partner of de kinderen, de hond of kat rent door het huis – met de kinderen. Er wordt gegeten en er worden spelletjes gedaan. Kortom: men is in de weer. Dat betekent dat u ademhaalt en transpireert. Uitgeademde lucht en transpiratievocht blijven ook in de woning hangen. Bij een slechte ventilatie merkt u dit als een muffe, oude lucht. U krijgt hoofdpijn en dat belemmert u in uw bezigheden. Door te ventileren houdt u de lucht gezond en hebben virussen en schimmels (die van warmte en vocht houden) geen kans om te gedijen.

Krachtige werking

Om de lucht in uw woning de hele dag te verversen en ventileren is een ventilatie met sterke afzuiging geen overbodige luxe. In de badkamer of keuken kunt u zelfs ventilatie met variabele afzuiging gebruiken. Dit houdt in dat u tijdens het koken of na het douchen de ventilatie afzuiging kan vergroten, zodat de ruimte snel weer geventileerd, droog en geurloos is.

Onderhoud noodzakelijk

Om de krachtige werking van de ventilatie afzuiging te waarborgen sluit u een service- en onderhoudscontract af. Om het jaar komt er dan een onderhoudsmedewerker controleren of de roosters schoon zijn en of de zuigkracht van het ventilatiesysteem naar behoren werkt. Ook wordt er eens in de vijf tot zes jaar een grondige schoonmaakbeurt ingepland voor de roosters en de ventilatiekanalen. Want door de jaren heen kunnen hier opstoppingen in ontstaan, waardoor de zuigkracht afneemt. Tijdens een grote schoonmaak worden alle kanalen goed gereinigd, zodat u geniet van de beste ventilatie afzuiging voor uw woning.