Uw gezondheid en de gezondheid van uw huis is heel belangrijk. Om de lucht in huis te zuiveren van virussen, stof, bacteriën, uitgeademde zuurstof, condens van water en kookgeurtjes heeft u een goed ventilatiesysteem in huis nodig. Omdat het hier om uw gezondheid gaat, laat u de ventilatie installatie natuurlijk over aan professionals.

Ventilatie kanalen

Huizen die nieuw gebouwd zijn sinds de jaren 60 van de vorige eeuw bevatten vaak al een ventilatie installatie. Hierbij is de installatie aangelegd in de wc, de badkamer en in de keuken. Dat zijn immers de plekken waar veel vocht is in huis, maar ook de kookgeurtjes hangen. In oudere huizen zijn deze kanalen vaak niet aangebracht en deze kunt u dus laten installeren.

In nieuwbouwwoningen zijn deze kanalen wel aanwezig. In het Bouwbesluit is opgenomen dat er minimaal ventilatie moet worden aangebracht in de zogeheten natte ruimtes. Dus ventilatie in de keuken, badkamer, douche of toilet. Ook in kamers zonder raam is ventilatie vereist. Maar het is natuurlijk mogelijk om extra ventilatie in uw woning aan te laten leggen, bijvoorbeeld in de kelder of op zolder.

Ventilatie voor de gezondheid

Een goede ventilatie van de woning is heel belangrijk voor uw gezondheid. In een huis bevinden zich altijd schimmels, virussen, bacteriën en vocht. Door uw huis goed te ventileren, onder andere door ramen en deuren regelmatig open te zetten, vervangt u ook de uitgeademde lucht snel uit uw woning. Dankzij verluchten voelt het huis al lekker opgefrist. Maar om vocht en schimmels op dagelijkse basis uit uw huis te verwijderen is een goed ventilatiesysteem heel belangrijk. Op die manier houdt u uw huis en gezin gezond. Laat daarom ook geregeld de ventilatie installatie onderhouden en reinigen. Zo weet u ook dat de ventilatiekanalen schimmel- en vochtvrij blijven.