Goede ventilatie is heel belangrijk voor een gezond leefmilieu in huis. Het zorgt ervoor dat vochtige lucht ontstaan bij het koken, uit de badkamer en als condens van de cv-ketel wordt afgevoerd, samen met stoffen die zich hierin kunnen ophouden. Maar het zorgt ook voor frisse zuurstofrijke lucht in huis. Omdat een gezonde lucht in huis zo belangrijk is, laat u de ventilatie aanleggen door professionals. Want zo weet u zeker dat schimmels, vocht en bacteriën goed worden afgevoerd en worden vervangen door droge, schone lucht.

De kosten voor ventilatie aanleggen

Wat precies de kosten zijn voor het aanleggen van ventilatie verschilt van huis tot huis. Misschien is uw ventilatiesysteem nog wel goed, maar hoeft deze alleen uitgebreid te worden. Ook is het mogelijk om alleen ventilatieroosters bij de ramen en buitendeuren te laten plaatsen. De meeste nieuwbouwwoningen zijn al voorzien van een ventilatiesysteem.

Service- en onderhoudscontract

Naast het aanleggen van ventilatie verzorgen wij ook het onderhoud. Om een ventilatiesysteem in uw woning altijd optimaal te laten werken is het belangrijk om het goed schoon te houden en te kijken of er geen defecten zijn. Kies daarom voor een service- en onderhoudsabonnement. Eens per twee jaar komt er daarom een servicemonteur langs. Hij zal u ook tips geven hoe u zelf de roosters reinigt voor een goede luchtdoorstroming. Dat is belangrijk om de lucht in uw woning gezond en fris te houden. Elke zes jaar wordt er groot onderhoud aan de kanalen gepleegd.