De badkamer is mogelijk de meest natte kamer in uw woning. Er wordt immers iedere dag met water gespat. Misschien heeft u wel een heerlijk ligbad waar u aan het einde van de dag in ontspant. En of u nu ’s ochtends of ’s avonds onder de douche stapt, er komt warm water en dus condens bij vrij. Net als bij de was doen. Dit warme vocht kan – wanneer er niet of nauwelijks geventileerd wordt – een voedingsbodem zijn voor schimmels, die graag in de voegen van uw badkamertegeltjes gaan wonen. Daarom is het zo belangrijk om goede ventilatie in de badkamer te hebben.

Ventileren in een badkamer zonder raam

Er zijn heel veel huizen waarbij de badkamer niet aan de buitenkant van de woning zit. Dat betekent dat er geen raam in de badkamer zit die u na het baden of douchen lekker open kan zetten. Ventileren in een badkamer zonder raam is eigenlijk nog belangrijker voor een gezonde badkamer en gezond huis. Een badkamer zonder raam is vrij geïsoleerd, waardoor de vochtige, warme lucht blijft hangen. Laat daarom een ventilatierooster in de badkamer installeren door een vakman om zo de ventilatie van de badkamer te verbeteren.

Ventilatierooster in de badkamer

Het ventilatierooster in de badkamer zal de beluchting aanzienlijk verbeteren. Het is mogelijk om dit rooster verder open te zetten na het douchen, baden of het gebruik van een wasdroger, zodat de warme, vochtige lucht sneller afgevoerd kan worden. Is de badkamer weer droog? Sluit het rooster tot op de normale opening, zodat de ventilatie in de badkamer gewoon doorgaat. Dat is wel zo fijn, want zo houdt u een gezonde badkamer.

Ventilatie badkamer installeren

In ieder huis is het mogelijk om ventilatie in de badkamer te installeren. Ook in badkamers waar wel een raampje open kan. De ventilatie zorgt ervoor dat het warme vocht gemakkelijker wordt afgevoerd, zodat u snel geniet van een gezonde, droge badkamer.