Een huis met een zolder is heel fijn. Een zolder is namelijk perfect voor het opslaan en bewaren van spulletjes die u niet vaak nodig hebt. Zo vindt de kerstboom met toebehoren vaak een plekje op zolder, evenals de winterkleding in de zomer en de zomerkleding in de winter. Maar een zolder kan ook een extra kamer zijn om op en top van te genieten. Zo kan de zolder uw thuiskantoor zijn of worden omgetoverd tot tienerslaapkamer. Wat de functie van uw zolder ook is, u houdt de lucht er lekker zuiver en fris met een goede ventilatie op zolder.

Geen rare lucht op zolder

Hoewel er misschien een dakraam op zolder is, staat deze niet vaak open. Vooral niet wanneer het gaat om een zolder die als opslagruimte wordt gebruikt. Oude lucht (uitgeademde lucht bijvoorbeeld en vocht van de wasdroger) stijgt altijd op in huis en kan blijven hangen onder het zolderdak. Doordat deze lucht zich hier ophoudt en er op zolder weinig gelucht wordt, ontstaat er een muffe geur. Deze drijft u tegemoet wanneer u het zolderluik opent. Deze oude lucht is niet zo gezond. Vaak is het een beetje warm op zolder en hierdoor kunnen schimmels en bacteriën hun gang gaan – ook op uw dierbare spulletjes. Zorg ervoor dat de zolder goed gelucht kan worden en laat ventilatie op zolder aanbrengen. Dat is beter voor u en uw spullen op zolder.

Leefbare ruimte

Een goede ventilatie op zolder zorgt er ook voor dat de zolder een fijne, leefbare ruimte wordt, waar u geen hoofdpijn krijgt door een muffe, oude lucht. De ventilatie op zolder voert vocht, schimmels, stofdeeltjes en bacteriën af, zodat u bijvoorbeeld een thuiskantoor op zolder kan maken. Misschien is het wel de perfecte plek voor een extra slaapkamer, atelier, hobbykamer of een eigen fitnessruimte. Dankzij goede ventilatie op zolder is het allemaal mogelijk.

Laat het aanleggen

Laat uw ventilatiesysteem aanleggen door een vakman om problemen te voorkomen. Een ventilatiesysteem heeft bovendien regelmatig onderhoud en reiniging nodig. Daarvoor kunt u eenvoudig een onderhoudsabonnement bij ons afsluiten.