De woonkamer is de plek waar u, zoals de naam van deze ruimte eigenlijk al weggeeft, woont. Hier worden spelletjes gedaan, televisie gekeken, gegeten aan de eettafel en gewerkt achter de laptop. Het is de plek waar kinderen toneelstukjes opvoeren en waar wordt gedanst op favoriete muziek. In de woonkamer wordt geleefd. En als u niet goed ventileert, dan ruikt u dat op den duur ook. Ventileren is heel belangrijk om gezond te genieten van de woonkamer.

Vochtophoping

Ventileren in de woonkamer is vooral erg belangrijk om de lucht in de ruimte te recyclen. De lucht in een kamer kan namelijk bestaan uit vocht, zoals uitgeademde lucht en transpiratievocht. Dit vocht is warm en bevat weinig zuurstof, maar kan wel weer een goede voedingsbodem zijn voor bacteriën en schimmels om lekker in te gedijen. Ook verkoudheids- en griepvirussen houden van warm vocht. Door een goede ventilatie in de woonkamer zorgt u ervoor dat er geen vocht kan ophopen en dat uw woning altijd is voorzien van schone, zuurstofrijke lucht. Dat is weer goed voor uzelf en voor uw gezin.

Zet ramen en deuren open

Ventileren van de woonkamer begint met het regelmatig luchten van de woning door ramen en balkon- of tuindeur even open te zetten. Door te luchten verlaten verbruikte zuurstof en rare geurtjes de woning snel. Vervolgens doet het ventilatiesysteem van uw woning de rest.

Ventilatiesysteem

De ventilatie van de woonkamer verloopt vervolgens het beste via het ventilatiesysteem van uw woning. Door op strategische punten van uw huis de ventilatiekanalen aan te laten leggen stroomt de oude lucht gemakkelijk naar buiten. Zorg ervoor dat de ventilatie geregeld wordt schoongemaakt en onderhouden. Zo geniet u snel van gezonde lucht en kunt u samen met vrienden, huisgenoten of gezin weer gewoon lekker doen wat u hoort te doen in de woonkamer: wonen!