Ventileren in de sauna is net zo belangrijk als het ventileren van de badkamer of douche. Deze ruimtes zijn namelijk altijd vochtig en bevatten warme lucht, waar schimmels, virussen en bacteriën graag in groeien. En dat is niet goed voor de gezondheid. Ventilatie van de sauna is overigens heel gemakkelijk.

Eigen ventilatie van de sauna

Veel sauna’s in huis hebben een eigen ventilatiesysteem. Dit is ingebouwd in de cabine, omdat ventileren bij een sauna extra belangrijk is. Het is vervolgens heel gemakkelijk aan te sluiten op het ventilatiesysteem in huis. Of dit mogelijk is, kunt u vragen aan de installateur van de sauna. Vraag ook aan de installateur wat de beste mogelijkheden zijn voor ventilatie in de sauna. Zo weet u zeker dat u de ruimte goed kan ventileren na gebruik. Zet de ventilatie in de sauna na gebruik altijd hoger of meer open, zodat de ruimte sneller gedroogd kan worden en er geen schimmels in de sauna achterblijven.

Ventileren in huis

Ventileren in huis is belangrijk, omdat zo schimmels, virussen, bacteriën, verbruikte lucht en zelfs stofdeeltjes en geurtjes verwijderd worden uit huis. Het geeft schone, droge lucht waar u lekker kunt ademhalen en leven. Een natte, warme ruimte als een sauna kan ook de rest van het huis een vochtige atmosfeer geven. Zorg er daarom altijd voor dat de sauna goed geventileerd wordt na gebruik en zet bijvoorbeeld een raampje open of de ventilatie hoger elders in huis om zo de vochtige lucht snel af te voeren.