U heeft besloten dat het tijd is om over te stappen op een nieuw energiecontract waarbij u wilt investeren in groene stroom. Heeft u dan een nieuwe aansluiting nodig op uw woning? En hoe zit het met de meter in de meterkast? Moet deze ook worden vervangen? Het antwoord hierop is heel simpel.

U heeft geen nieuwe aansluiting nodig

Het antwoord op de bovenstaande vraag luidt 'nee, u heeft geen nieuwe aansluiting nodig'. Ook heeft u geen nieuwe meters nodig in de meterkast. Waarom dat niet hoeft, komt doordat groene energie op dezelfde manier wordt aangeboden op het gas- of elektriciteitsnetwerk als grijze stroom. Zonne-energie van zonnepanelen of windenergie wordt gewoon omgezet naar 230 volt. Het door groene bronnen opgewekte biogas heeft dezelfde kwaliteiten als aardgas, waardoor beide vormen van gas over de reeds aanwezige netwerken worden aangeleverd. Bovendien worden groene en grijze energie niet apart aangeboden, maar vermengd, zodat u warmte en licht heeft in uw woning vanuit dezelfde bron.

Persoonlijk aanbod

Wilt u overstappen van energieleverancier, en bent u benieuwd naar uw persoonlijke energie-aanbod? Vul dan de postcodecheck in en bekijk direct welk energiecontract voor u het gunstigst is. Of neem een kijkje bij onze scherpe stroom en gas aanbiedingen! Overstappen naar Essent is heel eenvoudig en met een paar klikken geregeld. Kiest u voor Essent, dan kiest u automatisch voor groene stroom – zonder meer te betalen.

Doe de postcodecheck

Eenvoudig overstappen naar groene energie

Het overstappen naar groene energie is eigenlijk met een paar muisklikken of een telefoontje naar de energiemaatschappij geregeld. Het overstappen zelf is namelijk niet meer dan een administratieve handeling, omdat u na het overstappen nog steeds via dezelfde wegen uw energie aangeleverd krijgt. Wilt u overstappen op groene energie of heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact op met onze klantenservice.