Het overstappen naar een andere energieleverancier is tegenwoordig erg gemakkelijk. Op internet kunt u zelf een goede vergelijking maken tussen de verschillende energieleveranciers en vervolgens bepalen welke leverancier het beste bij u past. Heeft u de keuze voor een andere energieleverancier eenmaal gemaakt, dan vraagt u zich misschien af of er bij een overstap wat aan uw energieaansluiting of energiemeter gaat veranderen.

Er verandert gelukkig meestal helemaal niets: de hele overstap is eigenlijk niets meer dan een administratieve handeling voor uw oude en nieuwe energieleverancier. Erg gemakkelijk dus.

Energiemeter veranderen

Als u van energieleverancier overstapt, is dat meteen een mooi moment om te kijken naar het type meter dat u heeft. Er bestaan meters met een enkel telwerk en met een dubbel telwerk. Beide metersoorten bestaan zowel als draaischijfmeter, of als meter met een digitaal afleesscherm (een slimme meter).

Bij het overstappen naar een andere energieleverancier kunt u aangeven of u graag gebruik wilt maken van de verschillende tarieven voor dag- en nachtstroom. Dat kan afhankelijk van uw situatie erg voordelig zijn. Heeft u op dat moment nog een meter met een enkele draaischijf, dan biedt een energieleverancier soms bij een overstap aan om bij u kosteloos een slimme meter te installeren. In dat geval verandert uw energiemeter wel en komt er een monteur langs die uw oude meter vervangt. Met een slimme meter hoeft u nooit meer de meterstanden door te geven, dat gebeurt allemaal automatisch.

Benieuwd naar uw persoonlijke energie-aanbod?

Bent u benieuwd naar uw persoonlijke energie-aanbod? Vul dan de postcodecheck in en bekijk direct welk energiecontract voor u het gunstigst is. Of neem een kijkje bij onze scherpe stroom en gas aanbiedingen! Overstappen naar Essent is heel eenvoudig en met een paar klikken geregeld. Kiest u voor Essent, dan kiest u automatisch voor groene stroom – zonder meer te betalen.

Doe de postcodecheck

Snel en moeiteloos overstappen

Vaak zien mensen op tegen het veranderen van energieleverancier, terwijl overstappen naar Essent of een andere energieleverancier simpel en zo geregeld is. Uw nieuwe leverancier regelt vrijwel altijd meteen ook de opzegging bij uw vorige leverancier, waarna alles automatisch en ongemerkt overgaat naar de nieuwe leverancier van uw keuze. Zelfs uw termijnbedrag kan in de meeste gevallen gewoon hetzelfde blijven of zelfs lager worden, zodra u profiteert van lagere stroom- en gastarieven bij een andere energieleverancier. Daarnaast krijgt u meestal een aantrekkelijke overstappremie of -bonus als u minimaal een jaar klant blijft. Dit alles zonder dat er iets aan uw energiemeter of energieaansluiting verandert.