U heeft al jaren hetzelfde energiecontract, maar u wilt wat anders. U wilt echter niet overstappen naar een andere energieleverancier. Is dit dan toch mogelijk? Het antwoord is ja. Uw huidige energiemaatschappij biedt vaak overstapmogelijkheden aan. De meest gestelde vragen beantwoorden wij hier voor u.

Wat is een energieproduct?

Een energieproduct is het energiecontract dat een energieleverancier voor u opstelt of als standaardpakket aanbiedt. Er zijn verschillende pakketten of producten waaruit u kunt kiezen.

Wilt u overstappen van energieleverancier?

Bent u benieuwd naar uw persoonlijke energie-aanbod? Vul dan de postcodecheck in en bekijk direct welk energiecontract voor u het gunstigst is. Of neem een kijkje bij onze scherpe stroom en gas aanbiedingen! Overstappen naar Essent is heel eenvoudig en met een paar klikken geregeld. Kiest u voor Essent, dan kiest u automatisch voor groene stroom – zonder meer te betalen. Twijfelt u tussen Essent, Nuon of andere leverancier? De keuze van een energieleverancier is heel persoonlijk. Kiest u voor ons? Daar krijgt u een hoop voor terug. Bijvoorbeeld altijd 100% Groene Windstroom, scherpe tarieven en ons Thuisvoordeelprogramma met speciale aanbiedingen en korting voor klanten. 

Doe de postcodecheck

Kan ik op ieder moment overstappen naar een ander product van mijn energieleverancier?

Als u nog nooit eerder bent overgegaan naar een andere energieleverancier of een ander energiecontract, dan heeft u een contract voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat er geen einddatum is en dat u op ieder moment kunt overstappen naar een ander contract. U hoeft hiervoor alleen maar contact op te nemen met uw energieleverancier en uw wensen kenbaar te maken. Met 30 dagen is dit dan geregeld. 30 dagen is namelijk de boetevrije opzegtermijn van contracten met een onbepaalde looptijd.

Kan ik worden afgesloten wanneer ik een ander energiecontract neem?

Nee, u wordt niet afgesloten. U blijft immers gewoon bij uw huidige energieleverancier. De netbeheerder wordt alleen op de hoogte gesteld van een verandering in het contract, het huisadres en de energiemaatschappij blijven hetzelfde.

Kan ik overstappen van een enkeltarief naar een dubbeltarief?

Dat is zeker mogelijk. Wanneer u van een enkeltarief over wilt gaan op een dubbeltarief met daluren, dan hoeft u alleen maar bij de energieleverancier aan te geven dat dit uw wens is. Mocht het dan nodig zijn, dan wordt er een extra meter geïnstalleerd of de tweede teller op uw meter wordt geactiveerd.

Kan ik overstappen van dubbeltarief naar enkeltarief?

Dat is uiteraard ook mogelijk. Wilt u liever een enkeltarief betalen voor de verbruikte energie, dan kiest u voor een enkeltariefcontract. Heeft u een dubbele meter, dan wordt 1 van de 2 tellers gedeactiveerd (uitgeschakeld).

Kan ik overstappen naar groene stroom?

Ja, dat kan. Regel dit eenvoudig via de website of telefonisch.

Ik heb een aanbod gekregen dat ik een ander energiecontract kan afnemen. Hoe regel ik dit dan?

Wij houden graag voor u in de gaten wanneer u kosteloos kunt overstappen op een nieuw contract. Nu en dan ontvangt u van ons een aanbod per post. Wilt u dit aanbod aannemen, dan regelt u dat met de bijgevoegde papieren. Via de website van uw energieleverancier of telefonisch heeft u dit overigens ook zo geregeld.

Ik heb een jaarcontract, wanneer kan ik boetevrij overstappen?

Heeft u onlangs een jaarcontract bij uw energiemaatschappij afgesloten, dan moet u eerst het jaar afwachten, voordat u kosteloos kunt overstappen. Wilt u al een nieuw contract aangaan voordat het jaar om is, dan zijn hier vaak kosten aan verbonden. Na een jaar kunt u ieder contract maandelijks opzeggen volgens de wettelijk verplichte opzegtermijn.

Kan ik profiteren van een nieuwe klant korting?

In principe bent u een bestaande klant en de overstapkortingen voor nieuwe klanten gelden dan niet voor u. Maar overstappen naar een ander product van uw eigen energiemaatschappij kan u wel enige voordelen opleveren. Zo kan de installatie van een nieuwe meter gratis of goedkoper zijn of krijgt u het eerste jaar een korting op de energieprijs. Vraag ernaar wanneer u contact opneemt met uw energiemaatschappij.

Kan ik ook een nieuw contract nemen als ik stadsverwarming heb bij mijn huidige energieleverancier?

U ontvangt stadsverwarming en energie van dezelfde energieleverancier, dan is overstappen naar een nieuw contract voor stroom en gas ook gewoon mogelijk. Het contract voor stadsverwarming zal niet wijzigen, maar u kunt wel een ander energiecontract aangaan bij uw energieleverancier voor gas en stroom. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor windenergie of biogas.

Uit welke energiecontracten kan ik kiezen?

In principe kunt u uit alle energiecontracten kiezen die uw energieleverancier te bieden heeft: groene stroom, grijze stroom, een mix van beide, gas en elektriciteit of alleen elektriciteit. Er zijn verschillende producten die worden aangeboden. Kijkt u gerust rond op onze website of neem contact met ons op om een energieproduct te vinden dat past bij u en uw verbruik.