Het is niet te hopen, maar het kan altijd gebeuren: uw energieleverancier gaat failliet. Wat dan? Gelukkig komt u niet zonder gas en stroom te zitten. Daar zorgt een noodleverancier voor. Hieronder leest u er meer over.

Wat is de rol van de noodleverancier?

Stel, wij gaan failliet. Dan kunnen wij u geen gas en stroom meer leveren. In dat geval neemt een andere maatschappij het onmiddellijk van ons over. Omgekeerd kunnen ook wij ineens noodleverancier worden, als een andere energiebedrijf failliet gaat. De noodleverancier zorgt dat u niet zonder gas en stroom zit in de tijd dat u een nieuwe energieleverancier zoekt.

Kiest u zelf uw noodleverancier?

Mocht er een energieleverancier failliet gaan, dan zitten ineens duizenden huishoudens met hetzelfde probleem. Voor een soepel verloop wordt achter de schermen een besluit genomen wie uw noodleverancier is. U kiest dus niet zelf uw noodleverancier, maar u kunt wel overstappen van de noodleverancier naar een andere energieleverancier.

Welke tarieven hanteert de noodleverancier?

De noodleverancier komt onverwacht voor extra kosten te staan. Daarom zullen de tarieven van de noodleverancier wat hoger liggen dan u gewend bent. Vanwege de bijzondere situatie mag u snel weer naar een andere energieleverancier overstappen. In dat geval betaalt u alleen het hogere tarief over de periode dat u bij de noodleverancier zit.

Bent u verplicht om over te stappen?

De eerste overstap, van de failliete maatschappij naar uw noodleverancier, is onvermijdelijk. De tweede overstap, van uw noodleverancier naar een ander bedrijf, is niet verplicht. Overweegt u om bij uw noodleverancier te blijven? Misschien doet het bedrijf u wel een aantrekkelijk voorstel.

Hoe stapt u over naar een nieuwe leverancier?

Normaal gesproken betaalt u een opzegvergoeding als u voortijdig overstapt naar een nieuwe leverancier. Omdat u niet voor uw noodleverancier hebt gekozen, zit u in dit speciale geval niet aan een minimale contractduur vast. Wilt u naar ons overstappen? U bent van harte welkom. Met onze overstapservice maken we het u zo gemakkelijk mogelijk.