U verbruikt energie. Dat kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van gas en elektriciteit. Maar het kan ook puur alleen elektriciteit zijn. U verbruikt alleen energie in de daluren: 's avonds en in het weekend. Of verbruikt u wellicht meer energie in de ochtend, omdat u dan met de stofzuiger door het huis trekt? Dit zijn allemaal belangrijke vragen voor uw consumentenprofiel voor de energieleverancier. Want aan de hand van dit profiel weet de energiemaatschappij precies wat voor soort consument u bent.

Profiel en meting

Het profiel dat de energiemaatschappij over u opstelt maakt onderdeel uit van de profiel en meting die alle energiemaatschappijen doen voor hun klanten. Om te kunnen zien in welk consumentenprofiel u past, moet er namelijk gemeten worden hoeveel energie u verbruikt. Bij consumenten gebeurt dit een keer per jaar, bij consumenten met een slimme meter soms vaker. Bij grootverbruikers een keer per maand en bij zeer grote verbruikers zelfs eens per kwartier. De meting leidt tot het juiste energieprofiel.

Waarom is dit nodig?

Doordat de energiemaatschappij door meting weet in welk energieprofiel u past, kan zij u een beter aanbod doen voor een passend energiecontract. Dat is onderdeel van de service en u weet zeker dat u niet teveel betaalt.