Vorige bewoners onbekend, toch energielevering

Als u verhuist en een andere woning betrekt, dan is het mogelijk dat de vorige bewoners onbekend zijn. Dit heeft gelukkig geen gevolgen voor de energielevering. Ook als de vorige bewoners onbekend zijn, heeft u namelijk recht op energielevering. Wel heeft u daarvoor de actuele meterstanden nodig, die u binnen vijf werkdagen doorgeeft aan uw energieleverancier. Als u een slimme meter heeft, dan is het ook mogelijk dat uw energieleverancier de meterstanden automatisch op afstand bij u uitleest.

Besparen op uw energiekosten?

Bent u benieuwd naar uw persoonlijke energie-aanbod? Vul dan de postcodecheck in en bekijk direct welk energiecontract voor u het gunstigst is. Of neem een kijkje bij onze scherpe stroom en gas aanbiedingen! Overstappen naar Essent is heel eenvoudig en met een paar klikken geregeld. Kiest u voor Essent, dan kiest u automatisch voor groene stroom – zonder meer te betalen.

Doe de postcodecheck

Vorige bewoners onbekend: wel meterstanden doorgeven

Het is belangrijk dat u via uw makelaar of verhuurder een getekende en schriftelijke bevestiging heeft waarop de meterstanden vermeld staan op het moment van de sleuteloverdracht. Het gaat om het moment waarop ú de sleutel ontvangen heeft en niet over de vertrekdatum van de vorige bewoners. Uw energieleverancier gebruikt de meterstanden onder meer voor het bepalen van het voorschot op uw nieuwe adres en het eventueel opmaken van een eindafrekening voor uw vorige adres. Als u de verhuizing tijdig aan uw energieleverancier heeft gemeld, dan krijgt u automatisch het verzoek om de meterstanden van uw nieuwe adres door te geven. Ook als zij dit automatisch voor u doen via een slimme meter krijgt u hier bericht van. Moet u de meterstanden wel zelf per e-mail of internet doorgeven? Doe dat dan binnen vijf dagen na uw verhuizing. Zo voorkomt u dat uw energieleverancier een schatting hoeft te maken.

Adres vorige bewoner onbekend

Als de vorige bewoner(s) onbekend zijn, maar u ontvangt nog wel post van zijn of haar energieleverancier, stuur deze dan terug met de opmerking dat de afzender of het adres onbekend is. U hoeft immers niet op te draaien voor eventuele achterstallige energierekeningen op naam van de vorige bewoners. Had de vorige bewoner een betalingsachterstand en krijgt u aan uw voordeur bezoek van een deurwaarder, toon hen dan een kopie van uw huurovereenkomst en verwijs eventueel naar de verhuurder. De deurwaarder dient zelf op zoek te gaan naar de verblijfplaats van de vorige bewoner. Een goede tip is wel om bij de burgerlijke stand van uw gemeente na te vragen of de vorige bewoner niet nog ingeschreven staat op uw adres. Over de energielevering en de vorige bewoners hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken.