Huizenbezitters denken het eerst aan zonnepanelen als hen wordt gevraagd naar duurzame maatregelen. Het merendeel van de Nederlanders is ervan overtuigd dat zij zelf ook een bijdrage kunnen leveren aan een beter milieu.

Beter voor het milieu

Een meerderheid van de ondervraagden toont zich, naast het plaatsen van zonnepanelen, bereid om te investeren in isolatie. Een deel van de mensen ziet het milieu als een belangrijke prikkel voor het isoleren van hun woning, maar niet iedereen deelt deze mening. De belangrijkste drijfveer blijft een besparing op de energierekening.

Hulp bij energiebesparing

Een grote groep huiseigenaren wil graag hulp bij het besparen van energie, zo blijkt uit het onderzoek dat Motivation uitvoerde in opdracht van Energie-Nederland. Energieleveranciers spelen hier nu al op in. De energiebedrijven verwachten de komende jaren maar liefst 750.000 slimme, energiebesparende diensten en producten te activeren of installeren. Denk daarbij aan in-home displays, smartphone-apps die het energieverbruik inzichtelijk maken en slimme thermostaten.