Wist u dat u subsidie kunt aanvragen voor uw investering in duurzame energie? Dat wil zeggen, wanneer u een zonneboiler of warmtepomp gaat aanschaffen? In 2016 stelde het ministerie van Economische Zaken 70 miljoen euro beschikbaar, alleen voor subsidies voor het zelf opwekken van duurzame energie. Let op: deze subsidie geldt niet voor zonnepanelen.

Verwarm het huis duurzaam

De subsidieregeling is in het leven geroepen om zo particulieren en bedrijven te stimuleren om de woning of het bedrijfspand op een meer duurzame wijze te verwarmen. Door voor een duurzame wijze van verwarmen te kiezen, is er minder CO2-uitstoot en dat is natuurlijk goed voor het milieu.

Subsidie aanvragen: het kan nog

Wilt u ook in aanmerking komen voor een subsidie voor duurzame energie? Het kan nog tot 2021. Dien uw subsidieaanvraag in voor de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp in bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Alle subsidieaanvragen worden op volgorde van binnenkomst door hen behandeld.

Wilt u weten welke subsidie er voor uw situatie geldt? Kijk dan op www.energiesubsidiewijzer.nl.

De hoogte van de subsidie varieert

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort warmtevoorziener dat u gaat aanschaffen. Voor een zonneboiler kunt u bijvoorbeeld gemiddeld 500 euro subsidie ontvangen en een warmtepomp kan maximaal 2.500 euro subsidie opleveren. De hoogte van de subsidie kan ook variëren aan de hand van uw woonsituatie.

Zelf energie opwekken

Het zelf opwekken van warmte en energie in uw woning is heel gemakkelijk wanneer u bijvoorbeeld een zonneboiler of zonnepanelen laat installeren. Vraag er eens naar bij uw energiemaatschappij. Wij helpen u graag verder met de aanvraag hiervan.