Kinderen geven Essent advies

7 maart 2016 -De komende 3 jaar denkt een heuse Raad van Kinderen met Essent mee over de overgang naar een duurzame energievoorziening. Want slimme en verrassende oplossingen bedenken: laat dát maar aan kinderen over. Op 8 februari installeerde niemand minder dan Prinses Laurentien de raad.

Wat gaat de Raad van Kinderen doen?

De Raad van Kinderen denkt de komende 3 jaar mee over de toekomst van Essent en van onze energievoorziening. Kinderen hebben vaak een verfrissende kijk op zaken die hun leven beïnvloeden. Daarnaast zijn zij onze klanten van straks. De energietransitie gaat gepaard met dilemma’s en we zijn benieuwd wat hun kijk hier op is. Het eerste dilemma waar ze zich over buigen is energiebesparing.

Creatieve blik

Kinderen zijn nieuwsgierig en onbevangen en kunnen je vaak verrassen met hun originele gedachtes en verfrissende ideeën. Precies díe creatieve blik zoekt Essent. Daarom hebben we nu de hulp ingeroepen van 25 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisschool Wittering.nl uit Rosmalen.

Officiële installatie

Op 8 februari tekenden Prinses Laurentien, leerkracht Guus Schonenberg en Chief Commercial Officer van Essent Patrick Lammers een samenwerkingsovereenkomst voor de installatie van een Raad van Kinderen. Dat gebeurde op het hoofdkantoor van Essent in ‘s-Hertogenbosch.


Onbegrensd denken

Prinses Laurentien is oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation. Deze organisatie wil kinderen meer betrekken bij belangrijke besluiten en actuele vraagstukken. De Raad van Kinderen van Essent past daar ook bij. Volgens Prinses Laurentien heeft de energiesector behoefte aan het vermogen om onbegrensd te denken. “Juist kinderen kunnen dit. Samen met Essent denkt de Raad van Kinderen mee hoe het beter kan in de toekomst.”

Eerste klus

De leerlingen gaan nu eerst op school onderzoek doen naar het onderwerp energiebesparing. Daarna presenteren ze hun ideeën aan de hoogste bazen van Essent. Het enthousiasme is al goed zichtbaar in deze videoboodschap van leraar Guus Schonenberg: