‘Waar komt Essent biogas vandaan?’

Kies je Essent DubbelGroen, dan krijg je 100% groen gas waarvan 10% biogas. Biogas wordt gemaakt van onder andere rioolslib, GFT-afval en koeienmest. Nadat het gezuiverd is en naar het aardgasnetwerk geleverd, kook en stook je gewoon zoals je gewend bent.

 

Wat is biogas?

Biogas is het groene alternatief voor aardgas. Biogas bestaat uit methaan (CH4) en kooldioxide (CO2). Voordat biogas aan het aardgasnetwerk wordt geleverd, wordt het wel altijd eerst bewerkt en gezuiverd. Dan pas heeft het dezelfde kwaliteit als aardgas en kun je het gebruiken om te koken en stoken.

Hoe wordt biogas gemaakt? 

Dat biogas voor een groot deel uit methaan bestaat, is niet zo vreemd. Voor de productie van biogas wordt biomassa gebruikt dat bestaat uit mest, gft-afval en rioolslib. Vooral mest en rioolslib zorgen voor veel methaan. Door de biomassa te laten vergisten komt het gas vanzelf vrij. Het biogas wordt vervolgens bewerkt en gezuiverd en toegevoegd aan het aardgasnetwerk.

Biogas voor auto's 

In Nederland wordt biogas meestal gebruikt als schone brandstof voor auto’s en voor de opwek van groene stroom in warmtekrachtcentrales. Het wordt nog niet op grote schaal gebruikt voor het verwarmen van huishoudens. Wel wordt er steeds meer onderzoek naar gedaan en wordt de productie van biogas opgeschroefd om aan de vraag naar gas te kunnen voldoen.

Heeft Essent biogas? 

Ben je op zoek naar het groenste energiecontract? Essent heeft ook biogas en we zijn de eerste die dit op grotere schaal naar de Nederlandse huiskamers brengt. Kies je voor Essent DubbelGroen, dan krijg je een combinatie van groen gas en WindStroom (opgewekt uit 100% Nederlandse wind). Kortom: de schoonste energie van Nederland. Omdat de productie van biogas nog niet groot genoeg is, bestaat Essent DubbelGroen op dit moment uit 10% biogas en de overige 90% is CO2-gecompenseerd groen gas. We proberen onze productie in de toekomst natuurlijk te vergroten.

 

Kies voor de groenste energie van Nederland

met Essent DubbelGroen

 

4a. image: USP vinkje 100% groen gas waarvan 10% biogas

4a. image: USP vinkje 100% Nederlandse WindStroom

4a. image: USP vinkje 3 jaar vaste leveringstarieven

 

Meer goeie vragen

Hoe zit het met groene stroom van Essent?

Bij Essent krijgen álle klanten groene stroom. Mooi toch? En duurzaam! Lees meer over wat groene stroom is en hoe we dat opwekken.

Lees het antwoord

Hoe scoor ik voordeel op mijn energie?

We weten heel zeker dat er niemand is die teveel voor stroom en gas wil betalen. Daarom geven wij graag antwoord op deze vraag.

Lees het antwoord

Hoeveel bespaar ik jaarlijks met zonnepanelen?

Logisch dat je graag wilt weten wat zonnepanelen je op kunnen leveren. Het is namelijk een flinke investering, maar gelukkig levert het ook behoorlijk wat op.

Lees het antwoordWaar vind ik alle antwoorden over energie?

Weten wat isolatie je oplevert of welke zonnepanelen het beste zijn? Of ben je benieuwd wat onze klanten bij Thuisvoordeel krijgen? We geven je graag het antwoord op al deze prangende vragen en meer...

Bekijk meer goeie vragen