In steeds meer huizen hangt een smart home thermostaat zoals de Nest Learning Thermostat™ of een slimme thermostaat van Honeywell. Twee op de drie huishoudens met een slimme thermostaat heeft deze cadeau gekregen bij het abonnement. Andere mensen stappen pas over op een slimme of smart home thermostaat als de oude kapot gaat. Een gemiste kans, want een smart home thermostaat biedt u veel voordelen.  

Wat is een smart home thermostaat?

Een smart home thermostaat is in de eerste plaats natuurlijk gewoon een thermostaat voor uw verwarming. Daarmee krijgt uw huis een lekkere temperatuur. Maar een smart home thermostaat laat ook goed zien wat er mogelijk is in een smart home. We noemen een huis pas een smart home als dat meedenkt om uw leven makkelijker te maken. Zo denkt een smart home thermostaat bijvoorbeeld mee over de beste temperatuur én helpt u zo met energie besparen.

Een smart home thermostaat regelt uw verwarming

Met een smart home thermostaat heeft uw huis de hele dag precies de goede temperatuur. U stelt de Nest Learning Thermostat een paar keer zelf met de hand in. Daarna onthoudt deze thermostaat hoe uw dag eruit ziet  en stelt zelf de temperatuur in volgens het patroon dat u gewend bent. Een ander voordeel van de smart home thermostaat is dat u hem bedient met een app. Zo zet u de verwarming alvast een graadje hoger als u nog onderweg bent. Dan is het thuis lekker warm als u aankomt. Wilt u op zondag met het hele gezin ontbijten in een behaaglijk, warm huis? De smart home thermostaat zet de verwarming aan tegen de tijd dat de wekker gaat.

Vier voordelen van een Smart Home thermostaat?

Een smart home thermostaat helpt u om energie te besparen. Doordat u energie efficiënter gebruikt, verbruikt u minder energie en bespaart u moeiteloos op uw energierekening.

Een smart home thermostaat helpt u op de volgende manieren:

  • Met een smart home thermostaat vergeet u nooit meer om 's avonds de verwarming lager te zetten. Dat doet de thermostaat namelijk zelf.
  • De smart home thermostaat is meestal verbonden met een bewegingssensor. Hij "weet" dan of er iemand in huis is. Is het huis leeg, dan zet de smart home thermostaat automatisch de verwarming lager om energie te besparen.
  • De smart home thermostaat leert uw stookgedrag kennen. Zo heeft u geen gedoe meer met het instellen van de goede temperatuur.