U wilt graag energie besparen. Het scheelt uiteindelijk in de energierekening en u helpt het milieu een handje. Dat is een mooi streven. Om inzicht in uw energieverbruik te krijgen neemt u de Nest Learning Thermostat™ in huis. Deze thermostaat helpt u namelijk inzicht te krijgen in wat u verbruikt en het huis op een constante temperatuur te houden. Zo zorgt het voor een optimaal, maar energiezuinig verbruik. Maar hoe werkt dit precies?

Zelflerende thermostaat

Energie besparen met de Nest thermostaat is gemakkelijk, omdat deze thermostaat zelf uw voorkeuren voor temperatuur in huis in de gaten houdt. U hoeft slechts een paar dagen achtereen aan te geven wat uw voorkeuren zijn en de Nest thermostaat onthoudt dit. Wanneer u weggaat, wordt dit geregistreerd, maar ook wanneer u thuiskomt of gaat slapen. Zodra de Nest dit allemaal weet, kunt u energie besparen met de thermostaat.

Reageert op de omgeving

Bent u plotseling het huis uitgegaan en registreert uw Nest thermostaat geen aanwezigheid met de bewegingssensoren, dan gaat de verwarming automatisch lager. U heeft er nagenoeg geen omkijken naar, terwijl u wel efficiënt met de verwarming in uw woning omgaat.

Verzamel Nest blaadjes

Op het beeldscherm van de thermostaat worden groene Nest blaadjes getoond wanneer u zuinig omgaat met de energie in uw woning. In het begin kunt u veel blaadjes verdienen. Later, wanneer u steeds zuiniger met energie omgaat, wordt dit iets moeilijker. In uw maandelijkse energierapport wordt aangegeven hoeveel Nest blaadjes u verzameld heeft en dit wordt vergeleken met de vorige maand. U krijgt op deze manier inzicht in uw verbruik en ziet of u wellicht nog ergens kunt besparen.

Hoeveel gaat u besparen?

Het is belangrijk dat u actief met de thermostaat van Nest aan de slag gaat, om zo het meeste te kunnen besparen. Hoeveel u uiteindelijk gaat besparen, ligt dus helemaal aan hoe u de Nest thermostaat gebruikt en programmeert. Gemiddeld kunt u tussen de 12 tot 20 procent aan energie besparen (bron), wanneer u actief met de thermostaat bezig bent. Actief met de thermostaat bezig zijn, betekent dat u deze goed programmeert volgens uw leefritme en de maandelijkse energierapporten ter harte neemt. Het loont dus altijd om een zelfdenkende en zelflerende thermostaat in huis te halen.