Houdt u ook zo van de zon? Licht geeft energie, terwijl een donkere kamer ons juist vaak een somber gevoel geeft. Met slimme verlichting brengt u sfeer in huis. Sfeer die past bij uw inrichting, stijl en het moment van de dag. Extra voordeel is dat slimme verlichting minder energie verbruikt dan dan veel traditionele lampen. Zo verdient u de kosten van uw slimme lampen weer terug.

Wat is slimme verlichting?

Smart lighting of slimme verlichting geeft natuurlijk licht zoals gewone verlichting, maar dan met een paar slimme details. Uw slimme lampen bedient u met een app op afstand, of u nog onderweg bent of al thuis. Begint het te schemeren? Dan hoeft u niet één voor één alle lampen in de woonkamer aan te maken: met slimme lampen is dat één druk op de knop. Wilt u de sfeer aanpassen voor een romantisch etentje? Ook dat regelt u met slimme verlichting in een handomdraai. Steeds meer mensen kiezen voor slimme verlichting omdat het zo makkelijk is een fijne sfeer in huis te creëren met eenvoudige en betaalbare lampen.

Hoe slim zijn slimme lampen?

Van veel slimme lampen past u niet alleen de helderheid, maar ook de kleur aan. Dat geeft pas veel mogelijkheden! Slimme verlichting helpt ook om bijvoorbeeld inbrekers buiten de deur te houden als u op vakantie bent: met de app zet u de lampen aan en uit alsof u gewoon thuis bent.

Slimme verlichting of slimme schakelaars?

Met slimme schakelaars kunt u ook uw lampen op afstand aan- en uitzetten. De schakelaars van KlikAanKlikUit bijvoorbeeld, deze zijn geschikt voor alle lampen, dus niet alleen slimme lampen. Handig bijvoorbeeld voor uw oude schemerlamp die te mooi is om te vervangen maar die u wel op afstand wilt bedienen. In situaties waarin slimme verlichting en traditionele lampen met slimme schakelaars allebei mogelijk zijn, kiezen de meeste mensen toch voor slimme verlichting. Daarmee krijgt u toch net wat meer mogelijkheden.

Extra sfeer met slimme lampen

Met slimme lampen zoals de Philips Hue ledlampen tovert u elke sfeer in huis die u maar wenst. Omdat ze energiezuinig zijn, haalt u met een gerust hart wat meer slimme verlichting in huis om ook minder voor de hand liggende plekken te verlichten. Denk maar eens aan verlichting van de trap, achter de televisie, op de gordijnen of in de kast voor een chique uitstraling. Of geef uw schilderijen extra aandacht in de spotlight om ze extra te laten opvallen.

Betaalbare startpakketten voor slimme verlichting

Tegenwoordig heeft u genoeg te kiezen in de winkel, slimme verlichting biedt niet alleen maar ledlampen maar ook bulbs, spots en strips. Ook zijn er veel merken die betaalbare startpakketten aanbieden. Handig om even te proeven van de voordelen. Tip: niet alle merken slimme verlichting werken goed samen met elkaar en met de app waarmee u alles bedient. Kijk dus altijd goed naar de kenmerken voordat u slimme verlichting koopt van een merk waar u nog geen ervaring mee hebt.