De Google Assistent is er eindelijk in een Nederlandstalige versie! Essent is een van de eerste energieleveranciers in Nederland die klanten helpt met Google Assistent. Meer weten over uw energie? Met uw stem stelt u vragen aan uw telefoon. U krijgt direct antwoord.

De Google Assistent beantwoordt uw vragen over energie

Steeds meer mensen stellen vragen aan een virtuele assistent. Apple heeft Siri, Amazon heeft Alexa en Google heeft de Assistent. Volgens Google stelt al 20% van de wereldbevolking vragen met hun stem in plaats van hun toetsenbord. Gewoon omdat het makkelijk is. Dat gemak krijgt u nu ook bij Essent. Wilt u weten hoeveel energie u heeft verbruikt? En of u misschien te veel of te weinig betaalt? Vraag het de Google Assistent! Ook vertelt de Assistent u graag hoeveel geld uw zonnepanelen al hebben opgeleverd.

De Nederlandstalige Google Assistent wordt vanaf 26 juli uitgerold en is naar verwachting binnen enkele dagen beschikbaar voor de meeste Android- en iOS-gebruikers.

Google Assistent van Essent: puur gemak

Gemak via uw mobiel

Met de Google Assistent weet u hoeveel u verbruikt en zelf opwekt, én of uw termijnbedrag nog klopt. Voor persoonlijke vragen over uw energieverbruik en -opwek heeft u nodig: de Google Home app en een slimme meter met energielezer. "Wij willen onze klanten de mogelijkheid geven om via leuke en makkelijke oplossingen inzicht te krijgen in energiezaken. In feite beschikt iedereen met een mobiele telefoon al over de mogelijkheid om de Google Assistent te gebruiken," zegt Albert de Koning, onze marketingmanager.

De Google Assistent in de toekomst

Energie ingewikkeld? Dat is niet nodig! We bedenken steeds hoe we uw leven makkelijker maken. Nu vertelt uw Google Assistent hoeveel u verbruikt. Straks weet uw Google Assistent ook of zonnepanelen op uw dak passen en plant u zo een klus in met onze klusdienst ZoOpgelost. Dat is nog niet alles. In de toekomst blijven we de mogelijkheden verkennen en uitbouwen. De Google Assistent zal steeds meer vragen beantwoorden, advies geven en u helpen bij het regelen van energiezaken.

Waarom de Google Assistent?

In de Verenigde Staten is een virtuele assistent al vrij gewoon. ‘s Morgens handig voor het weerbericht, 's avonds tijdens het koken hoort u vanzelf of de rijst klaar is en zegt u wat nog op het boodschappenlijstje moet. Tussendoor geeft u opdracht om de verwarming wat lager te zetten en de lamp in de keuken te dimmen. Dat past natuurlijk precies bij de energie van Essent!

Voorbeeldvragen aan Essent via uw Google Assistent:

  • Hoeveel energie heb ik verbruikt deze week?
  • Moet ik bijbetalen dit jaar? Of krijg ik geld terug?
  • Hoeveel energie produceren mijn zonnepanelen deze maand?

Wat kan de Google Assistent allemaal?

Stelt u een vraag aan de Google Assistent, dan krijgt u antwoord van Google zelf, bijvoorbeeld over routes maar ook antwoorden van andere bedrijven. Google is van de grote aantallen en dat ziet u. De Assistent werkt bijvoorbeeld samen met 225 merken en 1.500 apparaten om huizen slimmer te maken. Daarnaast is de Google Assistent beschikbaar op meer dan 400 miljoen apparaten: luidsprekers zoals Google Home, Android-telefoons en tablets, iPhones, hoofdtelefoons, televisies, horloges en nog veel meer. In Nederland is de Google Assistent in het begin te gebruiken met Android Lollipop (5.0+) & iOS 10.0+.