Wilt u een Nest Learning Thermostat™ gaan gebruiken? Dan wilt u natuurlijk weten of hij wel werkt met uw cv-ketel. Hier leest u hoe u daarachter komt.

Wat zijn de voordelen van de Nest thermostaat?

De Nest thermostaat staat garant voor comfort en gemak. Deze slimme thermostaat heeft onder meer de volgende voordelen:

  • De Nest thermostaat is zelflerend. Dat betekent dat hij uw vaste ritme leert kennen. Na een paar weken zet hij automatisch op het juiste moment de verwarming hoger of lager.
  • Met zijn bewegingssensor stelt hij vast of er iemand thuis is. Is het huis leeg? Dan hoeft er niet gestookt te worden. De Nest thermostaat zet dan de verwarming een paar graden lager. 

Werkt de Nest thermostaat met uw cv-ketel?

Er zijn heel veel verschillende merken en modellen cv-ketels. Het is dus niet vanzelfsprekend dat uw cv-ketel geschikt is voor de Nest thermostaat. Gelukkig zijn er naast de verschillen ook veel overeenkomsten. De Nest thermostaat hoeft alleen maar de elektronica van de cv-ketel de juiste instructies te geven. Op dat punt zijn moderne cv-ketels bijna allemaal vergelijkbaar. Zo werkt de Nest thermostaat bijvoorbeeld samen met OpenTherm-ketels. Is uw cv-ketel minder dan 15 jaar oud? Dan is hij vrijwel zeker geschikt voor de Nest thermostaat. Is hij ouder dan 15 jaar? Dan is het hoe dan ook tijd om hem te vervangen door een moderne, energiezuinigere cv-ketel. Wij adviseren u hier graag over.

Hoe verloopt de installatie van de Nest thermostaat?

 De installatie van de Nest thermostaat verloopt in vier stappen:

  • Een van onze servicepartners neemt contact met u op. U spreekt een datum af voor de installatie van de Nest thermostaat.
  • Onze servicepartner komt op de afgesproken datum bij u thuis.
  • Uw cv-ketel wordt verbonden met een Nest Heat Link. Dit is nodig voor de koppeling met uw Nest thermostaat.
  • Uw Nest thermostaat wordt geïnstalleerd. Dit duurt ongeveer een uur. Hierna is de Nest thermostaat klaar voor gebruik.