Een slimme thermostaat wordt via wifi (draadloos internet) verbonden met uw netwerk en het internet. Zo kunt u vanuit huis, maar ook vanaf elke plaats ter wereld waar u internet heeft uw thermostaat bedienen en de temperatuur thuis regelen. 

Hoe werkt een slimme thermostaat met wifi?

De meeste gebruikers van een slimme thermostaat doen dat via een handige app. Vooral als u regelmatig van uw dagelijkse patroon afwijkt, is het bedienen van uw thermostaat via een app op uw smartphone of tablet echt een uitkomst. Als u op onregelmatige tijden thuiskomt, zet u vooraf de verwarming alvast een paar graden hoger. Komt u juist later thuis, dan is het zonde van de energie en het geld om een leeg huis te verwarmen. U kunt dan via de app de cv-ketel later laten inschakelen.

Slimme thermostaat op afstand bedienen via app of website

De slimme thermostaat is te besturen via een app op uw smartphone of tablet, maar eventueel ook via een website. Dat is ideaal als u regelmatig vergeet de thermostaat lager te zetten of als u onregelmatig werkt. Als u de slimme Nest Learning Thermostat ™ met uw wifi-netwerk verbindt, dan koppelt u de thermostaat daarna gemakkelijk aan een mobiele app die u zelf kunt downloaden uit de App Store van Apple of de Play Store van Google. Inloggen via internet is ook mogelijk. Het is zelfs mogelijk om andere apparaten aan de Nest thermostaat te koppelen, zoals de Nest Protect en de Nest Cam. Met de slimme thermostaat wordt het ook mogelijk om verschillende zones in huis te verwarmen, bijvoorbeeld de slaapkamer of een werkkamer. Zo is het altijd lekker warm op de plek waar u dat wilt en verwarmt u niet onnodig de ruimtes waar u niet bent.

Meer comfort in huis met de Nest thermostaat

Het grote voordeel van de Nest thermostaat is de toename van het comfort in huis. Stelt u zich maar eens voor: nooit meer binnenkomen in een koude kamer, bijvoorbeeld ’s ochtends nadat u uit bed komt of wanneer u onverwacht eerder thuiskomt dan normaal. Vanuit bed de verwarming in de woonkamer of een andere kamer alvast aanzetten, of wanneer u van uw werk wegrijdt uw thermostaat in huis bedienen, dat zijn nog maar enkele van de mogelijkheden van de slimme thermostaat die via wifi verbonden is. De slimme thermostaat op afstand bedienen wordt al snel een luxe die u niet meer wilt missen. Het is ook niet meer zo erg als u een keer vergeet de verwarming uit te zetten, want de slimme thermostaat merkt het wanneer u een tijdje weg bent en zal zelf de verwarming lager zetten of uitschakelen.

Hoe werkt de Nest thermostaat met wifi?

Tijdens de montage van de Nest thermostaat zal deze eenvoudig met uw wifi-netwerk verbonden worden. De slimme thermostaat is zelflerend, maar ook direct via de app te bedienen. Bij sommige cv-ketels is het mogelijk om ook daar een slim kastje te plaatsen, zodat de slimme thermostaat de cv-ketel gemakkelijk kan aansturen. De slimme thermostaat wordt onderdeel van uw netwerk, net zoals uw smartphone, tablet of laptop, en is vanaf dat moment via internet door u te bereiken. Bovendien kan het ook uw verbruiksgegevens en updates over het weer en het klimaat in huis doorsturen. Is uw interesse gewekt, maar ziet u op tegen de hoge aanschafkosten? Een slimme thermostaat met wifi is zeer voordelig aan te schaffen in combinatie met een energiecontract, zowel voor nieuwe als bestaande klanten.