Het isoleren van je woning heeft veel voordelen. Goede woningisolatie houdt de warmte binnen. Dit bespaart energie én is beter voor het milieu. Wist u dat goede isolatie ook in de zomer voor meer wooncomfort zorgt? Uw huis blijft in dat geval lekker koel. We zetten de voordelen van isolatie voor u op een rijtje.

Bespaar op je energiekosten: een lagere energierekening

In een goed geïsoleerde woning krijgt warmte geen kans om te ontsnappen. Dakisolatiespouwmuurisolatie en vloerisolatie zorgen voor minder verlies van warmte via bijvoorbeeld het dak of de vloer. Als uw woning niet geïsoleerd is, verliest u tot wel 30% van de warmte via het dak en 20% via de muren. Ongeveer 10% van de warmte verlaat het huis via de vloer. In een goed geïsoleerde woning gebeurt dit niet. Hierdoor hoeft de verwarming minder hard te werken. Zo blijft uw woning heerlijk warm, zonder steeds de verwarming hoger te draaien. Met woningisolatie bespaart u tot wel 30% op uw energiekosten. Dit brengt uw energierekening omlaag. De flinke besparing op uw energierekening maakt woningisolatie een relatief lage investering. Bovendien heeft u isolatie snel terugverdiend.

De korte terugverdientijd van isolatie

Wist u dat u de kosten van isolatie er al tussen de 3 en 7 jaar uit heeft? Dit is afhankelijk van het type woningisolatie dat u kiest: spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Zo verdient u de investering snel terug.

Geen gedoe: isolatie binnen één dag!

Het isoleren van uw woning is een snelle klus. Binnen één dag geniet u van een goed geïsoleerde woning. Een verbouwing is dus niet nodig. Zo heeft u geen rommel in huis. Dit zorgt voor weinig overlast.

Geniet van meer wooncomfort

Als je woning eenmaal geïsoleerd is, kunt u gaan genieten van een heerlijk warme woning. Uw huis is sneller warm en bovendien is de temperatuur constant. Tocht is verleden tijd. Bovendien gaat isolatie schimmel en vocht tegen. En ook in de zomer zit u goed, want dan houdt de isolatie de hitte buiten. Lekker koel! En wist u dat een geïsoleerde woning minder gehorig is?

Isolatie is milieuvriendelijk & goed voor de waarde van je woning

Isolatie brengt niet alleen uw energierekening omlaag. Wist u dat u een nieuw energielabel kunt laten aanmeten, als uw woning geïsoleerd is? Een huis met een groen energielabel (klasse A of B) staat voor een zuinig huis. Dit brengt comfort met zich mee en zorgt voor een lagere energierekening. Bovendien staat een groen energielabel voor minder CO2- uitstoot. Goed voor het milieu!