U gaat uw huis isoleren. Dan zijn er verschillende soorten isolatie voor uw woning mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor spouwmuurisolatie, waarbij de voorgevel geïsoleerd wordt. En wat dacht u van isolatie van uw zolder, dak en de vloer van de benedenverdieping? Tijdens het isoleren wordt er veel aandacht besteed aan de grote oppervlaktes. Maar vergeet ook niet de kleine naden en kieren te isoleren! Bijvoorbeeld met isolatietape.

Verschillende soorten en maten

Isolatietape wordt voornamelijk gebruikt om elektriciteitsdraden mee te isoleren. Misschien heeft u het wel eens gebruikt om een draad naar de buitenlamp door de muur heen te isoleren. Het is ook in te zetten bij het isoleren van naden en kieren in uw woning. Ondanks de isolerende werking laat de tape wel nog warmte door. Het kan in bepaalde gevallen wel tocht voorkomen waardoor er geen warmteverlies is.

Isolatietape is gemaakt van een soort plastic. De klevende kant hecht zich stevig aan verschillende oppervlakken, zoals hout, kunststof, papier, houtwol en meer. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Gebruik van isolatietape

Het is mogelijk om isolatietape te gebruiken voor het dichten van naden en kieren, zoals bijvoorbeeld bij het luik van de kruipruimte. Het wordt ook gebruikt om naden en kieren bij ramen en deuren af te plakken. En natuurlijk om de verschillende dekplaten bij de dakisolatie aan elkaar te tapen, zodat er geen warmte kan ontsnappen uit huis. Door de vele mogelijke toepassingen van isolatietape bij het isoleren van de woning is het een veelgebruikt product. U kunt het daarom gewoon bij de bouwmarkt kopen.