Wanneer we denken aan het isoleren van de woning, dan denken we vaak aan de muren, de vloer en natuurlijk het dak. Met speciale bedekking houden we zo warmte binnen in het huis, zodat u in de wintermaanden minder hard hoeft te stoken. Dat scheelt in de portemonnee en is goed voor het milieu. Maar vaak wordt dan vergeten dat de ramen ook geïsoleerd moeten worden. Bijvoorbeeld met isolatieglas.

Isolatieglas

Isolatieglas is een ander woord voor dubbelglas of drievoudig glas. Dit houdt in dat er twee (of drie) glasplaten met een beetje tussenruimte worden geplaatst in een raam. De tussenruimte zorgt ervoor dat er geen warmte uit de woning kan lekken via het glas. Het enige nadeel van gewoon dubbelglas is dat er condens tussen kan ontstaan, waardoor u geen helder zicht hebt op de buitenwereld. Gelukkig is daar met een nieuw type isolatieglas wat op gevonden.

HR++ isolatieglas

Gewoon isolatieglas kan condens geven binnenshuis, maar met het nieuwe HR++ isolatieglas is de kans veel kleiner dat er condensvorming ontstaat op de kamerzijde van het glas. De kans blijft natuurlijk altijd aanwezig, maar dankzij goede ventilatie in de woning is de condens vaak ook zo verdwenen. HR++ isolatieglas isoleert nog beter dan standaard isolatieglas of dubbelglas. Dat betekent dat er nog minder tot geen warmte weglekt, en dat zal u zeker merken in de stookkosten.

Heeft u geen isolatieglas? Dan kunt u uw ramen ook isoleren met isolatiefolie. Door goed isolerende gordijnen op te hangen is het ook mogelijk om de warmte binnen te houden.