Isolatie van laminaat gebeurt door middel van het toepassen van een goed isolerende ondervloer. Zo geniet u van een aangenaam warme vloer en hebben u en uw onderburen minder last van storende geluiden. Isolatie van laminaat kan ook in combinatie met vloerverwarming. Isolatie van laminaat zorgt voor een prettig binnenklimaat, maar toch wordt het belang van een isolerende ondervloer vaak onderschat. Een (te) dunne ondervloer gebruiken kan een onaangenaam koude en gehorige laminaatvloer tot gevolg hebben. Isolatie van laminaat is noodzakelijk indien de vloer eronder vochtig is. Door middel van een dampwerende laag voorkomt u vochtschade aan uw laminaat en bovendien verbetert het binnenklimaat door een lagere luchtvochtigheid.

Isolatie laminaat tegen geluid

Een slecht geïsoleerde laminaatvloer maakt een onprettig geluid wanneer er overheen gelopen wordt. Eventuele onderburen horen dit storende geluid nog veel harder. Bovendien dringen geluiden van radio en tv ook gemakkelijk door de vloer naar beneden. Door isolatie van het laminaat door middel van een goede ondervloer of het aanbrengen van vloerisolatie kunnen al deze problemen gemakkelijk voorkomen worden. Er bestaan laminaatondervloeren die gericht gemaakt zijn op het wegnemen van deze geluiden. Isolatie van laminaat is in veel gevallen een verplichting, waarbij u minimaal een 10 dB geluidsreducerende ondervloer dient te plaatsen. Mocht het ooit tot een conflict komen, dan toont u door middel van een certificaat aan dat uw isolatie laminaat voldoet aan de gestelde eisen.

Isolatie laminaat in combinatie met vloerverwarming

Steeds meer woningen worden voorzien van vloerverwarming. Geen ontsierende radiatoren aan de muur, maar een gelijkmatig warme vloer. Als u over de vloerverwarming een laminaatvloer plaatst, dient u een speciaal soort isolatiemateriaal te gebruiken. Een ondervloer mag namelijk in het geval van vloerverwarming niet te dik zijn. Zo kan de warmte nog door de laminaatvloer naar boven stromen, terwijl u anders juist de kruipruimte zou verwarmen. Dat is uiteraard niet de bedoeling, want het wordt minder warm in huis, terwijl u juist harder stookt. Let bij isolatie van laminaat in combinatie met vloerverwarming goed op de isolatiewaarde van de betreffende ondervloer. U mag de isolatiewaarde van het laminaat optellen bij de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal. Winkelpersoneel kan u hierin goed adviseren.

Vloerisolatie en laminaat

Als u een dunne ondervloer heeft, waarop een laminaatvloer ligt, dan is het ook een optie om vanuit de kruipruimte te gaan isoleren, of de vloer vanuit deze ruimte aan te pakken. Piepschuimkorrels zijn een veelgebruikt isolatiemateriaal om de kruipruimte te isoleren en hebben een directe positieve invloed op het binnenklimaat. De laminaatvloer zal warmer aanvoelen, en het is en blijft binnen sneller aangenaam warm. De onderkant van uw vloer isoleren met PUR of glaswol is een andere optie, die de isolatie van uw laminaat ten goede komt. Benieuwd naar alle isolatiemogelijkheden voor uw woning? Vraag een vrijblijvend isolatieadvies aan.