Isolatie is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat en een lage energierekening, maar natuurlijk is het ook belangrijk dat uw woning er na het isoleren minstens zo mooi of zelfs beter uitziet. Dat bereikt u door het isolatiemateriaal netjes af te werken met gipsplaat. Er bestaat zelfs isolatiemateriaal dat al voorzien is van een gipsplaat, zodat u het alleen nog maar tegen uw wand, vloer of dak hoeft te schroeven. Zo wordt isoleren wel heel gemakkelijk.

Isolatie gipsplaat veel gebruikt

Gipsplaat wordt veel gebruikt bij de afwerking van gebouwen en wanden. Er zijn twee soorten gipsplaat voor isolatie te onderscheiden: gipsplaat die zijn stevigheid ontleent aan karton of gipsplaat versterkt met glasvezel. Beide soorten hebben goede brandwerende eigenschappen. Glasvezelgipsplaat is sterker dan kartongipsplaat en kan goed tegen vocht, maar is duurder. Afhankelijk van uw toepassing kiest u voor de juiste soort. Isolatie met gipsplaat is ook zeer geschikt voor geluidsisolerende constructies. Dit komt doordat gipsplaat uit verschillende lagen is opgebouwd en geluid goed kan absorberen.

Isolatie gipsplaat voorgemonteerd

Isolatie met gipsplaat is ideaal voor renovatieprojecten. Met kant-en-klare oplossingen waarbij op de isolatie de gipsplaat al is aangebracht, wordt het werken aanzienlijk gemakkelijker en sneller. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en lengtes, maar over het algemeen geldt: hoe dikker de isolatielaag met gipsplaat, hoe beter. Koop de isolatie gipsplaat zo breed mogelijk, zodat u het aantal naden tot een minimum beperkt. Zorg er ook voor dat er tussen de isolatie gipsplaten geen tochtkieren kunnen ontstaan en breng ze verspringend aan. Zo krijgt u een gelijkmatig oppervlak.

Voordelen van isolatie gipsplaat

De kant-en-klare oplossingen waarbij de afwerking van gipsplaat is samengevoegd met het isolatiemateriaal biedt veel voordelen:

  • Gemakkelijk op maat te maken
  • Kan direct tegen het dakbeschot gemonteerd worden
  • Hoogwaardige isolatie
  • U werkt aanzienlijk sneller
  • Resultaat zeer strak
  • Brandvertragend

Isolatie gipsplaat gemakkelijk bewerken

Om een isolatie gipsplaat korter te maken, is het mogelijk om een handzaag of decoupeerzaag te gebruiken. Het is daarbij goed om altijd met twee personen te werken, want isolatie gipsplaten zijn vrij breekbaar vanwege de broosheid van het gips en de grote afmetingen van de panelen. Met een schroefboormachine bevestigt u de gipsplaten en isolatie samen gemakkelijk aan het te isoleren oppervlak.

Benieuwd naar alle isolatiemogelijkheden in uw woning? Vraag een vrijblijvend isolatieadvies aan een informeer naar de toepassing van isolatie gipsplaten.