Isolatie is heel belangrijk om lekker behaaglijk te wonen. Door te isoleren blijft de warmte in huis wanneer het buiten koud is. En andersom. Dat is wel zo fijn. En isoleren is ook nog eens een energiebesparende methode. Zo kunt u de kruipruimte isoleren, de muren (vooral de spouwmuur) en natuurlijk het dak. Hoewel we bij dakisolatie meestal denken aan de vliering of zolder mogen we het platte dak niet vergeten. Een plat dak kan heel goed geïsoleerd worden met behulp van dakplaten.

Dek het dak goed af

Het isoleren van een plat dak heeft vele voordelen. Naast het feit dat u minder hoeft te stoken, omdat het huis goed geïsoleerd is, houdt het ook vocht tegen, waardoor er geen schimmels kunnen groeien. Ook houdt een goede dakisolatie van dakplaten op een plat dak ongedierte tegen. Daar woont u ook een stuk prettiger van. Het aanleggen van dakisolatie op een plat dak met dakplaten is heel gemakkelijk en kan snel worden geregeld. Het is vaak een kwestie van de dakplaten bevestigen en afdekken.

Verschillende soorten isolatie

Een plat dak kan op twee manieren worden geïsoleerd, namelijk van binnenuit en van buitenaf. Meestal wordt het dak aan de binnenkant van de woning van isolatie voorzien. Wat het meest geschikt is voor uw woning hangt af van de bouw van uw woning. En uw eisen natuurlijk. Wij komen daarom graag bij u langs om te kijken welke soort dakisolatie het meest geschikt is voor uw woning.