Een goede isolatie van het huis is heel belangrijk. Het houdt in de wintermaanden de koude buiten en zorgt ervoor dat het lekker warm blijft in huis. Andersom geldt het natuurlijk ook: het houdt de warmte van de zomerzon buiten en binnen blijft het koel. Daarom is het ook belangrijk om het zolderdak te isoleren. En er zijn nog andere redenen.

Lekkende warmte

Het dak is dé plek bij uitstek in huis waar de meeste warmte uit de woning weglekt. Dat komt doordat de zolder vaak wordt vergeten als het om isolatie gaat. Steeds vaker is de zolder geen opslagruimte meer, maar een kamer voor tieners, een thuiskantoor of een speelkamer. Dan wilt u geen tocht in de zolderkamer hebben. Toch is het ook aan te raden om het dak te isoleren wanneer u de zolder gebruikt als opslagruimte. U zorgt er dan namelijk voor dat uw spullen beschermd blijven tegen temperatuurverschillen, schimmels en ongedierte.

Dicht dak

De isolatie van het zolderdak heeft als voordeel dat er geen energie wordt verspild, omdat de warmte lekker in huis blijft. Dat scheelt in de stookkosten en dus uiteindelijk ook op de energierekening. Daarnaast wordt de loze ruimte in het dak opgevuld, waardoor ongedierte niet zomaar in het dak gaat nestelen. En doordat de ruimte extra droog blijft, kunnen schimmels er niet gedijen. Daarnaast stijgt uw woning in waarde wanneer u het dak van de zolder goed isoleert en het kan het energielabel van uw woning aanzienlijk verbeteren.

Verschillende daken, verschillende isolatie

Ieder dak is anders, dat geldt ook voor het zolderdak. Daarom kan er op verschillende manieren worden geïsoleerd. Bij een schuin dak wordt de isolatie vaak aan de binnenkant aangebracht. Er kunnen hiervoor EPS-platen worden gebruikt, maar ook glaswol. Ook voor isolatie van platte daken zijn er diverse mogelijkheden. Om te kunnen bepalen welk type isolatie het beste geschikt is voor uw dak, komen we graag bij u langs. Zo zit u er niet alleen warmpjes bij, maar kan de zolder ook gebruikt worden voor verschillende doeleinden.