De isolatie van een jaren 80 woning is door toepassing van isolatiematerialen zoals glas- en steenwol al beter dan bij eerder gebouwde huizen. Toch is de isolatie van een jaren 80 woning sterk te verbeteren om aan de huidige isolatienormen te voldoen. Enkele aandachtspunten bij de isolatie van een jaren 80 woning zijn onder meer de spouwmuur en de vloer, maar ook de aanwezige dakisolatie is te verbeteren. Slechte ventilatie is eveneens een veelvoorkomend probleem bij woningen uit de jaren 80.

De beste isolatiemaatregelen voor een jaren 80 woning

Voor het beter isoleren van een jaren 80 woning krijgt u veel comfort terug. Welke isolatiemaatregelen in uw woning het meest zinvol en mogelijk zijn, hangt af van uw specifieke situatie. Het is goed om eerst een vrijblijvend isolatieadvies aan te vragen, zodat u precies weet welke zwakke punten te verbeteren zijn en tegen welke kosten. Een aantal van de beste opties om de isolatie van een jaren 80 woning te verbeteren:

  • Breng spouwmuurisolatie aan.
  • Vervang dubbelglas voor HR++ of zelfs HR+++ glas.
  • Isoleer de kruipruimte en van daaruit de vloer.
  • Isoleer het dak van binnenuit.

Positieve effecten en voordelen van isolatie jaren 80 woning

Door het isoleren van een jaren 80 woning neemt het comfort in huis toe, maar welke isolatiemaatregelen hebben welk effect? Veel jaren 80 woningen hebben vochtproblemen door slechte ventilatie. Het openzetten van ramen is noodzakelijk om frisse lucht in huis te krijgen. In de praktijk zetten niet veel mensen de ramen dagelijks open, waardoor de lucht in de woning vochtig wordt. Deze vochtproblemen zijn op te lossen door beter te isoleren en betere ventilatietechnieken toe te passen.

Veel jaren 80 woningen kampen met koude vloeren. Door toepassing van vloerisolatie lost u dit ongemak snel op. U voorkomt daarmee dat koude en vochtige lucht vanuit de kruipruimte de woning binnenkomt. Bovendien bent u schimmelvorming en slechte lucht in huis voor. Door vloerisolatie stijgt de temperatuur van de vloer in huis tot wel vier graden of meer en loopt u met plezier weer over uw eigen vloer.

Dak- en spouwmuurisolatie voorkomt warmteverlies, waardoor u minder hoeft te stoken en de woning sneller op temperatuur is en blijft. Tenslotte helpt het vervangen van dubbelglas naar HR++ glas om warmteverlies via de ramen te bestrijden.

Energielabel jaren 80 woning

Tegenwoordig moet elke woning verplicht een energielabel hebben. Dit energielabel maakt het energieverbruik van een woning inzichtelijk en onderling gemakkelijk te vergelijken. Het energielabel is een letter, van A tot G (A is hierbij het meest energiezuinig, terwijl G energieverspillend is). Door isolerende maatregelen te nemen verbetert het energielabel mogelijk. Het gemiddelde energielabel van een jaren 80 woning is energielabel D. Door de isolatie van een jaren 80 woning levert dit u niet alleen een beter energielabel op, maar ook een directe besparing op de energierekening. Daarnaast geniet u van een comfortabele woning. De vloeren zijn minder koud, er is minder tocht, en de woning komt en blijft sneller op temperatuur.