Je huis energiezuinig maken kan op meer manieren dan je misschien denkt. Bovendien hoor je er tegenwoordig veel over. Waarom is een energiezuinig huis zo belangrijk? En hoe bespaar jij thuis energie? Goed om te weten, want zo bespaar je op je energierekening! Én er zijn meer voordelen. We vertellen je er alles over.

Wat is een energiezuinig huis? 
In een energiezuinig huis verbruik je relatief weinig energie voor het verwarmen of koelen van de woning. Een maatregel zoals isolatie zorgt ervoor dat je zo min mogelijk energie verbruikt. Je kan natuurlijk ook zelf energie opwekken. Zo maak je jouw huis energiezuinig.

Voordelen van een energiezuinig huis  

  • Energie besparen is geld besparen! De meeste maatregelen voor een energiezuinig huis verdienen zichzelf binnen enkele jaren terug.
  • Een energiezuinig huis heeft een gunstig energielabel. Hoe gunstiger het energielabel, hoe makkelijker je het huis in de toekomst kunt verkopen. Bovendien is een gunstig energielabel positief voor de waarde van je huis.
  • Zuinig omgaan met energie is goed voor het milieu.

 
Hoe wordt mijn huis energiezuinig?

Ontdek het met de online huisscan

 

 Gratis advies op maat

 

 

 Snel inzicht in de kosten én opbrengsten

 

 

 Persoonlijk contact

 


Kleine tips voor een energiezuinig huis 

Ook kleine beetjes helpen. Daarom hebben we een paar snelle tips voor een energiezuinig huis voor je op een rij gezet. 

1. Zet apparaten uit 
Je televisie en computer uitdoen in plaats van op stand-by lijkt nutteloos, maar alle beetjes helpen. Let er dus op dat alle apparaten ook echt uitstaan. Trek ook de stekkers eruit als je op vakantie gaat. Zo voorkom je sluipverbruik.
2. Neem een slimme thermostaat 
Een slimme thermostaat zet automatisch de verwarming lager als je niet thuis bent. Zo voorkom je onnodige stookkosten en energieverbruik.
3. Een energiezuinig huis met energielabel A 
Huishoudelijke apparaten zijn voorzien van een energielabel. Dit label geeft precies aan hoe zuinig het apparaat is. Sommige apparaten verbruiken meer energie dan je denkt. Je kan al flink besparen met een waterbesparende douchekop bijvoorbeeld. En let ook op het energielabel van je wasmachine, droger en tv.
4. Vervang je lampen 
LED-verlichting maakt je huis al een stuk zuiniger. Het is daarom slim om LED-lampen te plaatsen.
5. Stop de tocht 
Naden en kieren zorgen voor tocht in huis, waardoor de verwarming harder moet werken voor een aangename temperatuur. Met tochtstrips en deurdrangers ga je dit tegen.

Een energiezuinig huis met isolatie en zonnepanelen?
Wil je echt flink besparen op je energierekening? Denk dan eens aan isolatie of zonnepanelen. Weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je. Met onze online huisscan zie je binnen een paar minuten hoe jouw huis energiezuinig wordt. Én wat dat kost en oplevert. Als je dat wilt helpen we je daarna met de offertes en installatie. Zo geniet je al snel van een energiezuinig huis. En dat zie je terug op je energierekening!

Scan mijn huis