Inzicht met de VerbruiksManager en besparen met Nest

Gemakkelijk en snel besparen op uw energieverbruik, dat is heel eenvoudig met het inzicht dat de VerbruiksManager u geeft. Geen verrassingen meer op uw jaarrekening, maar vanaf nu elke maand een bedrag dat precies is afgestemd op uw daadwerkelijke verbruik. Ideaal, toch? Maar hoe werkt de VerbruiksManager precies en hoe komt u eraan? Ook de Nest thermostaat helpt u om energie te besparen. De verwarming gaat bijvoorbeeld automatisch lager als niemand thuis is en deze thermostaat is op afstand te bedienen.

De VerbruiksManager

Met de VerbruiksManager ziet u snel hoeveel stroom en gas u verbruikt. Alle gegevens staan in duidelijke grafieken, zodat u precies in de gaten kunt houden hoeveel stroom en gas u elke maand heeft verbruikt. Maar er is meer. U ziet ook onze verwachting voor de rest van het jaar, zodat u uw termijnbedrag zelf eenvoudig kunt aanpassen. Verbruikt u minder? Dan mag het termijnbedrag ook direct omlaag. In de VerbruiksManager ziet u automatisch het nieuwe bedrag staan, zodat u de volgende maand al profiteert van een lagere energierekening. Zo wordt u meteen beloond als u minder verbruikt.

Maar ook als u juist meer verbruikt dan verwacht, is dit een handige tool. Zo weet u tenminste zeker dat er aan het einde van het jaar geen onaangename verrassing op de eindafrekening staat en dat u dus nooit meer hoeft bij te betalen. Het is ook leuk om te kijken of uw energieverbruik hoger of lager is dan gemiddeld voor uw huishouden. Misschien zit u wel flink boven het gemiddelde verbruik, of juist ver eronder? Met de VerbruiksManager komt u het eenvoudig te weten.

Voordelen van de VerbruiksManager

De VerbruiksManager heeft veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

 • Altijd inzicht in uw verbruik
 • Eenvoudig uw termijnbedrag aanpassen
 • Handige tips om uw verbruik te verlagen
 • Met de app kunt u zelfs onderweg uw gegevens bekijken
 • Teruggeleverde energie door zonnepanelen bekijken
 • Verbruik is te zien tot drie jaar terug
 • Helemaal gratis

Hoe meld ik me aan voor de VerbruiksManager?

Wilt u de VerbruiksManager uitproberen? En heeft u al een account op Mijn Essent? Dan kunt u direct inloggen. Nog geen toegang tot Mijn Essent? Dan kunt u zich aanmelden met uw klantnummer en e-mailadres. Daarna staat de Verbruiksmanager voor u klaar.

Liever uw gegevens bekijken op uw smartphone of tablet? Download dan de VerbruiksManager app voor iOS of Android.

Uw verbruik vergelijken met voorgaande jaren

Uw verbruik kunt u vergelijken met de gegevens van uw verbruik van de afgelopen drie jaar. De meterstanden vult u zelf in via de VerbruiksManager. Heeft u een slimme meter? Dan vragen we uw toestemming om uw meterstanden automatisch elke maand uit te lezen. Vervolgens krijgt u deze gegevens overzichtelijk te zien. U hoeft verder helemaal niets te doen, alles gaat moeiteloos en de gegevens zijn altijd up-to-date.

Is uw verbruik anders dan normaal?

Bekijkt u uw VerbruiksManager en twijfelt u aan uw energieverbruik? Dat kan als uw meterstanden niet juist zijn. Voer morgen de actuele standen van uw meter in. Heeft u in de afgelopen 4 maanden een nieuwe meter gekregen? Dan klopt de VerbruiksManager weer na uw jaarrekening. Doet uw VerbruiksManager het nog steeds niet? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Nest, een slimme thermostaat

Het inzicht dat de Verbruiksmanager u geeft is erg waardevol, maar besparen op energie wordt nóg gemakkelijker met Nest, een slimme thermostaat met een mooi design. De Nest thermostaat werkt bijna helemaal automatisch en onthoudt de temperatuur die u prettig vindt. Hij zet zichzelf zelfs lager als u niet thuis bent. Als u eerder thuiskomt dan gepland, dan kunt u dankzij Nest op afstand via het internet de temperatuur in huis al aanpassen, bijvoorbeeld via uw tablet of smartphone. Zo is uw huis altijd lekker warm.

De voordelen van de Nest thermostaat

Als u in de buurt komt van de thermostaat, licht het scherm vanzelf op en geeft Nest de tijd, het weer of de temperatuur aan. Ziet u daarbij een groen blaadje op het scherm van uw Nest thermostaat verschijnen? Dan heeft u een temperatuur gekozen waarmee u energie bespaart. Andere voordelen van Nest zijn:

 • Eenvoudig in gebruik
 • Comfortverhogen
 • Bespaart door inzicht in energieverbruik
 • Mooi design, een echte eyecatcher
 • Op afstand bedienbaar

Benieuwd naar Nest? Bekijk gebruikerservaringen en meer informatie over deze slimme thermostaat.

Nog meer besparen op energie?

Het gebruiken van een slimme meter die automatisch gegevens doorstuurt of een app die uw verbruik aantoont, is erg handig om inzicht in uw energieverbruik te krijgen. Maar het doel is ook om daarmee extra te besparen. Bent u benieuwd hoe u nog meer op uw energierekening kunt besparen? Probeer dan eens de gratis Bespaarcoach en ontdek meer bespaarkansen in uw huis.