U verbruikt dagelijks energie in uw woning. Of het nu gas is voor verwarmd water of juist elektriciteit om uw smartphone op te laden: het is verbruik van energie. Hoeveel energie u verbruikt, is af te lezen op de energierekening. Daarbij wordt de meterstand van het huidige jaar vergeleken met die van het vorige jaar. Op die manier wordt de hoeveelheid gebruikte energie bepaald. Veel mensen vinden dit prima, maar als u actief uw energieverbruik wilt verminderen, dan is het beter om geregeld een goed inzicht te hebben in uw energieverbruik. En dan komt een gebruiksvriendelijke energiemeter goed van pas.

Slimme meters

Voor een goed inzicht in uw verbruik raden wij een slimme meter aan. Of een energiemeter die regelmatig de meterstanden doorgeeft aan de energieleverancier waar u dan weer tweemaandelijkse rapporten van krijgt. Er zijn veel verschillende slimme energiemeters op de markt, en u bepaalt welke meter het beste bij u past.

In combinatie met een app

Een goede slimme energiemeter is vaak in combinatie met een applicatie op uw smartphone of tablet te gebruiken. Deze combinatie maakt het mogelijk om uw energieverbruik overal en altijd te checken, zolang u maar verbinding heeft met het internet. Middels een verbruiksmanager kunt u dan bijvoorbeeld zien hoeveel u in een bepaalde periode (bijvoorbeeld een maand of een paar weken) aan energie heeft verbruikt, wanneer de piek op de dag het hoogst was en meer. Ook is het mogelijk om op afstand uw verlichting of verwarming te bedienen. Handig als u in een verwarmd huis thuis wilt komen of ’s avonds de lichten aan wilt doen als u een uurtje later thuis bent. Maar andersom kan natuurlijk ook, dat u de verwarming en verlichting nog even uitzet.

Waarom zou u een slimme energiemeter aanschaffen?

Op de vraag waarom u een slimme elektriciteitsmeter zou moeten aanschaffen, bestaat een simpel antwoord: het helpt u bewust met energie om te gaan. Andere voordelen zijn bovendien: u krijgt een duidelijk overzicht van uw energieverbruik, de meterstanden worden automatisch doorgegeven en daardoor kunt u zeker zijn van een nauwkeurige energierekening. Wilt u hier meer over weten? Onze klantenservice helpt u graag verder.