Meer artikelen over:

Elektrisch rijden

Leestijd: 3 minuten

Het is natuurlijk heerlijk om ’s morgens wakker te worden en je elektrische auto staat opgeladen klaar. Dat kan met een thuislaadpunt: een speciaal stopcontact aangesloten op een aparte groep. Sneller én veiliger dan via een gewoon stopcontact. Je bent niet meer afhankelijk van laadpalen in de buurt en je laadt sneller en goedkoper dan met een openbare laadpaal. Met zonnepanelen doe je er nog een schepje bovenop. Je auto rijdt dan mooi op zonne-energie! 

Kies de beste laadpaal voor thuis

Als je gemakkelijk je elektrische auto wilt opladen is een eigen laadpaal thuis een mooie duurzame stap. Steeds meer bedrijven verkopen thuislaadpunten. Soms kun je er zelfs een via je gemeente aanvragen. Een installateur sluit een laadpaal aan op je meterkast, vervolgens stop je de laadkabel in je auto en laden maar. Snel en makkelijk. Bij ons kun je eenvoudig een laadpaal voor thuis aanvragen.

Gebruik je energie optimaal

Je wilt natuurlijk niet dat je de wasmachine niet aan kunt zetten omdat je de auto aan het opladen bent. Dus als je zeker wilt weten dat je de beste laadpaal voor thuis hebt, let dan op of je een laadpaal koopt inclusief loadbalancing. Met loadbalancing meet jouw laadpunt hoeveel stroom er in huis wordt gebruikt, en stemt daar de laadsnelheid op af. Zo kun je sneller laden als er meer stroom beschikbaar is, maar raakt je meterkast nooit overbelast. Kies je voor een laadpaal van Essent? Dat is slim want loadbalancing zit er standaard bij.

Slim laden met zonnepanelen

Als je thuis zonnepanelen hebt, is elektrisch laden helemaal interessant en kun je je elektrische auto nog duurzamer laden. Laad dan je auto overdag op, het liefst als de zon schijnt. Je gebruikt de opgewekte stroom dan direct. Er zijn allerlei slimme apps waarmee je kunt instellen dat je auto start met laden zodra de zon schijnt of zelfs wanneer de energieprijs het laagst is. Zo ben je klaar voor de toekomst.

Verhoog je termijnbedrag

Als je thuis je elektrische auto oplaadt, gebruik je meer stroom dan normaal. Het is dus een goed idee om je termijnbedrag op te hogen. Zo voorkom je dat je aan het eind van het jaar bij moet betalen. De kosten voor het thuis laden van je elektrische auto zijn afhankelijk van je energiecontract. Je betaalt namelijk per kWh die je verbruikt.

Check het vermogen en je stroomaansluiting

Hoe snel je thuis kan opladen, hangt af van het type laadpaal en je stroomaansluiting. Met een 3-fasen-aansluiting laad je het snelst. Heb je geen 3-fasen-aansluiting, dan kun je je netbeheerder vragen om je aansluiting te verzwaren. Het type laadpaal (het vermogen) heeft ook invloed op de snelheid van het laden. Laadpalen met een hoog vermogen laden sneller, maar zijn ook duurder. Check van tevoren of jouw meterkast geschikt is voor een laadpaal met een hoger vermogen. En check ook welk vermogen de boordlader in je auto aankan. Essent biedt laadpalen van 11kWh en 22 kWh.

Zorgeloos laden met een laadpaal van Essent

Met een laadpaal op je eigen oprit heb je altijd de zekerheid van een opgeladen auto. Onze laadspecialisten helpen je graag met het kiezen van de beste laadpaal voor thuis. We werken samen met de betrouwbare installatiepartner ChargeCars. Gegarandeerd kwaliteit en binnen een halve dag geïnstalleerd. Je krijgt 2 jaar garantie op de hardware en er is altijd hulp dichtbij met een specialist aan de lijn of een monteur aan je deur.

Meer artikelen over:

Elektrisch rijden