Rendement zonnepanelen voor grootzakelijk

15 augustus 2018

Met zonnepanelen draagt u direct bij aan een beter milieu. Maar ook de opbrengst en het rendement voor uw bedrijf zijn belangrijk voor uw keuze. Welk rendement kunt u van zonnepanelen verwachten?

Gemiddeld rendement op zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen wordt uitgedrukt als percentage en geeft de verhouding tussen de investering en de opbrengst weer. Gemiddeld komt het rendement van zonnepanelen tussen de 6 en 14 procent uit, berekend over de gehele levensduur van een zonnestroomsysteem. De opbrengst van zonnepanelen is daarmee voor veel bedrijven erg interessant. Zeker omdat er veel subsidies en regelingen bestaan die de investering nog aantrekkelijker maken. 

Factoren die rendement beïnvloeden

Het gemiddelde rendement is vooral afhankelijk van het type zonnepanelen en de aanschafprijs daarvan, maar ook externe factoren spelen een rol, zoals: 

  • De oriëntatie van de zonnepanelen t.o.v. het zuiden 
  • Hoeveelheid zonuren per jaar
  • De hellingshoek van het dak
  • Schaduwval

Aftrekposten zoals de btw-teruggaaf, investeringsaftrek en willekeurige afschrijving kunnen het werkelijke rendement verhogen. Ook spelen variabelen zoals een stijgende energieprijs een rol. 

Terugverdientijd zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen bedraagt gemiddeld 6 tot 8 jaar. Regelingen voor ondernemers en subsidies verlagen de investering en verhogen het rendement. Vraag de btw over uw investering terug en trek de investeringskosten van zonnepanelen willekeurig van de winst af. Door een groot systeem aan te schaffen, profiteert u meestal van aantrekkelijke kortingen. Een adviseur van Essent helpt u graag om alle mogelijkheden in kaart te brengen.

Rendement afgezet tegen investering

Zonnepanelen kunnen bijdragen aan duurzame bedrijfsdoelstellingen en zijn vanwege de opbrengsten ook zakelijk een zeer interessante investering. Omdat de berekening van het rendement lastig kan zijn en van veel verschillende factoren afhankelijk is, helpt Essent u graag met advies. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Alles over zonnepanelen en advies via Essent.

Disclaimer