"Goed en eerlijk advies van je energieadviseur, dat geeft vertrouwen"

9 juli 2020

Leestijd: 3 minuten

"Je hebt wel eens van die carrièremomenten, dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Die heb ik jaren geleden gevonden in Henkovac, een internationaal bedrijf actief in 80 landen. We zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van vacuümverpakkingsmachines om de houdbaarheid van producten te verlengen," zegt Ernst Goudsmid, eigenaar van Henkovac.

"Ik heb het bedrijf overgenomen, omdat ik het leuk vind om een internationaal product verder te ontwikkelen en bedrijfsprocessen te optimaliseren en efficiënter te maken. Dit is nodig om vooraan te blijven in de markt en in Nederland te kunnen blijven produceren. Henkovac heb ik weer up-to-date gebracht met frisse ideeën en nieuwe energie."

Op zoek naar zonnepanelen

"Ik heb altijd focus op hoe we alles efficiënt kunnen laten draaien in het productieproces én in energieverbruik. Een paar jaar geleden heb ik al eens gekeken naar zonnepanelen.

Je hebt in de markt nogal wat cowboys die snel een offerte uitbrengen maar niet de tijd nemen om je situatie te bekijken. Daar was ik huiverig voor." Na wat rondkijken is Ernst uiteindelijk bij energieadviseur Arne Bleumink van Essent Zakelijk terecht gekomen.

  "Ik vind een duidelijk en deskundig advies belangrijk, zodat ik als investeerder ook weet waar ik het over heb. Arne legde mij vlot, helder en goed onderbouwd uit hoe de optimale zonnepanelen installatie eruit ziet en wat het op zou leveren. Hij was eigenlijk de enige die dat supergoed deed."

 

duidelijk en eerlijk advies

Goed en eerlijk advies, dat gaf de doorslag

"De aanschaf van zonnepanelen is geen korte termijn investering. Je moet dit binnen 6 tot 8 jaar terugverdienen. Goede zonnepanelen hebben een levensduur van 30 jaar mét de bijbehorende opbrengsten.

Je moet de juiste keuzes maken, bijvoorbeeld in de ligging van de zonnepanelen op je dak, zodat ze het meeste rendement opleveren. Ook moet je kijken naar je eigen verbruik én wat je kan terugleveren. Dat is best complex. Bovendien zijn er nogal wat regels en instanties waar je rekening mee moet houden."

"Arne gaf me goed en eerlijk advies en had daar gewoon duidelijk lol in. Hij was geïnteresseerd in de materie en hij kon het goed uitleggen. Dat creëert het vertrouwen dat je met een adviseur praat die weet waar hij het over heeft en betrokken is.

En achteraf bekeken heb ik nu niet alleen een veel betere installatie, maar ook een veel beter rendement."

Speciale smaken

Adviseur Arne is een aantal keer bij Henkovac geweest. "Als mensen hier komen, krijgen ze espresso koffie", zegt Ernst. "Ze nemen de moeite om hier te komen en dan krijgen ze ook goede koffie. Bij het 2e of 3e bezoek heeft Arne een aantal cupjes met speciale smaken meegenomen. Dat is een bijzonder leuke attentie."

speciale smaken

Je eigen stroom opwekken en kosten besparen

"Uiteindelijk heb ik 600 zonnepanelen laten leggen. En dat is allemaal in nog geen week gedaan, best indrukwekkend. 

Op deze manier heb ik mijn bedrijf weer een stuk energievriendelijker gemaakt en bespaar ik op mijn energiekosten. Het geeft voldoening wanneer je ziet dat je ledverlichting op een zonnige dag brandt op je eigen panelen." 

 

Tip energie besparen bedrijvenWilt u ook kosten besparen door uw eigen stroom op te wekken met zonnepanelen? We geven u graag advies. Een gesprek kost u niets en u zit nergens aan vast. Vraag nu advies aan.