Energieprijzen van Essent

  • Kies voor zekerheid met Essent 
  • Onze klanten beoordelen ons met een 8,1
  • Klantvriendelijkste energiebedrijf van Nederland

Ontdek onze energieprijzen

Voor stroom en gas ben je bij ons op het goede adres. Voor je energiecontract kun je kiezen uit vaste of variabele energietarieven. Met het stroom en gas aanbod zie je eenvoudig hoe onze energietarieven in jouw situatie uitpakken. Overtuigd van onze gas- en stroomprijzen? Wat je ook beslist, bij Essent zit je goed. Met ruim 100 jaar ervaring in energie, helpen we jou vandaag nog op weg.

Man en vrouw op de bank kijkend naar de laptop

Ben je al klant van Essent?

In Mijn Essent vind je de tarieven die gelden voor de producten die je afneemt. Al wel klant, maar nog geen Mijn Essent?

Onze energiecontracten

Op de Stroom & Gas pagina vind je alle contracten met energietarieven in één overzicht. Vul de postcodecheck in en bekijk onze energieprijzen. Welk energiecontract past het beste bij jou? 

Over de energieprijzen van vandaag

De energiemarkt is constant in beweging en dit heeft effect op de ontwikkeling van energieprijzen. De prijzen van energie zijn afhankelijk van vraag en aanbod. Hoe de gas en stroom tarieven tot stand komen heeft te maken met verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn: gasvoorraden, prijs van grondstoffen en geopolitieke uitdagingen, zoals de Oorlog in Oekraïne. De energiemarkt is onvoorspelbaar en dat maakt het lastig om voorspellingen te doen. We helpen je graag verder met vinden van een energiecontract. Wil je meer informatie over de energieprijzen?

Zo is je energieprijs opgebouwd
De kosten voor je verbruik van stroom en gas staan op je energierekening als 'leveringskosten'. In de opbouw van de energierekening zie je nog meer kostenposten terug. Dit zijn de netbeheerkosten, en de belasting en toeslagen.


Stroom & Gas tarieven

We bieden je 2 standaard stroom- en gasproducten: ZekerheidsGarantie (vast leveringstarief) of Variabel (maandelijks opzegbaar).

We helpen je graag om duurzamer te leven én te besparen. Daar hoort vandaag de dag ook groene stroom bij. Opgewekt met windmolens en zonnepanelen en steeds meer van Nederlandse bodem.


  • Bekijk ons actueel aanbod inclusief tarieven via de postcodecheck 
  • Modelcontract Groene Stroom & Gas
  • Actuele informatie

    Bekijk al onze informatie over de energieprijzen.