Energiecontract afsluiten

Zo doe je dat

Bekijk onze Stroom & Gas contracten

Adres

Verbruik per jaar
kWh
m3

Een nieuw energiecontract

Ben je op zoek naar een energiecontract? We helpen je graag. Kies je voor Essent, dan kies je voor zekerheid. Je hebt de keuze uit verschillende energiecontracten. Zo heb je de keuze uit een vast energiecontract of variabel energiecontract. Welk energiecontract kies jij?

Vast

Groene Stroom & Gas

Met vaste energietarieven weet je waar je aan toe bent. Dat geeft rust.

  • Geen omkijken naar je energiecontract
  • Onze klanten beoordelen ons met een 8,1
  • Klantvriendelijkste energiebedrijf van Nederland

Flexibel

Groene Stroom & Gas

De vrijheid van een flexibel contract met variabele tarieven. Maandelijks opzegbaar.

  • Je kunt snel en gemakkelijk overstappen
  • Onze klanten beoordelen ons met een 8,1
  • Klantvriendelijkste energiebedrijf van Nederland

Een energiecontract aanvragen: we maken het makkelijk

Zie je op tegen de administratie die komt kijken bij het afsluiten van een nieuw energiecontract of het overstappen naar een andere energieleverancier? Geen zorgen. Jij kiest het contract dat bij je past, wij regelen de rest. Energie aanvragen kan via de postcodecheck op onze website of de chat. Natuurlijk kun je op de website ook zelf je stroom- en gascontract samenstellen.

Soms kun je een interessante welkomstkorting krijgen als je een nieuw energiecontract afsluit of overstapt naar Essent. De postcodecheck laat ons actuele aanbod zien.

"Onze postcodecheck helpt je bij de keuze voor een energiecontract.
Jij kiest het contract dat bij je past, wij regelen de rest."

Je eerste energiecontract?

Ga je voor het eerst een energiecontract aanvragen? Bijvoorbeeld voor je eerste woning of na een verhuizing waarbij het contract op jouw naam komt te staan? Dan heb je meestal veel te kiezen en te regelen. De keuze voor een energieleverancier is aan jou. Bij het vergelijken van verschillende energieleveranciers kijk je vaak naar de tarieven, looptijd en welke service je krijgt. Wil je bijvoorbeeld een vast of juist variabel energiecontract? Welke soort stroom wil je en wat is de prijs die je uiteindelijk gaat betalen?

Het aanvragen van een nieuw energiecontract hoort daar ook bij. Meld je eenvoudig aan bij Essent. Geef de datum van je geplande verhuizing of sleuteloverdracht aan ons door en de levering start op de door jou gekozen datum. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je nog geen gas en stroom hebt op het moment van je verhuizing. Als je een conventionele meter hebt in je nieuwe huis, informeren we je op het moment dat je de meterstanden door kunt geven.

Waarom overstappen naar Essent?

De keuze voor een energieleverancier is aan jou. Je kunt overstappen als je contract afloopt, je niet tevreden bent over je huidige leverancier of als je gaat verhuizen. Je kiest voor Essent, omdat:

  • We hebben al meer dan 100 jaar ervaring in energie
  • Al ruim 1,4 miljoen consumenten gingen je voor
  • Vaste klanten krijgen driedubbel voordeel met Thuisvoordeel
Energiecontract aanvragen Essent

Veelgestelde vragen over energiecontracten

Je kan zeker alleen stroom afsluiten, dat bepaal je helemaal zelf. Soms kun je niet anders, omdat je stadsverwarming hebt en daardoor alleen stroom kunt afnemen. Maar ook als je stroom en gas nodig hebt, kun je bijvoorbeeld stroom bij de ene leverancier afnemen en gas bij een andere. Veel aanbiedingen gelden alleen wel voor een stroom- én gascontract.

Je kunt op verschillende momenten een nieuw energiecontract afsluiten. Voorbeelden hiervan zijn:

Je gaat verhuizen en je wilt een nieuw contract afsluiten.
Je huidige energiecontract loopt af en je wilt een nieuw contract afsluiten.
De energietarieven zijn bij een andere leverancier voordeliger en wilt bij hen een nieuw stroom- én gascontract afsluiten.

Ga je een energiecontract afsluiten? Dan heb je verschillende opties. We helpen je graag verder met het vinden van een nieuw energiecontract dat bij jou past. Doe de postcodecheck en bekijk ons aanbod. 
Er zijn twee soorten energiecontracten: vast en variabel. De keuze voor een vast of variabel energietarief is erg persoonlijk. Bij een vast contract kies je altijd voor zekerheid: je zet je tarieven vast voor één of meerdere jaren. Zo ben je niet afhankelijk van eventuele marktschommelingen. Bij een variabel contract veranderen je tarieven periodiek. Ze stijgen of dalen met de energiemarkt mee. Als de tarieven veranderen krijg je altijd persoonlijk bericht, per post of via e-mail. We leggen je graag alles uit over het kiezen van een vast of variabel energiecontract.

Dit hangt af van hetgeen wat je afspreekt met de energieleverancier. In de meeste gevallen liggen de contracten voor bepaalde tijd tussen één tot drie jaar. Met onze postcodecheck zie je welk aanbod we op dit moment beschikbaar hebben.

Ben je klant bij Essent? De looptijd en einddatum van je contract vind je in Mijn Essent. Stel, de ingangsdatum van je energiecontract is 20 januari 2023 en de looptijd 3 jaar, dan loopt je contract af op 20 januari 2026. Onze Klantenservice helpt je graag,

 
Nadat je bij ons klant bent geworden, heb je een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen. Gedurende deze periode kun je je contract probleemloos opzeggen. Ook als je een vaste looptijd met ons hebt afgesproken.
Als je er voor kiest om je contract te niet te verlengen, dan loopt de levering van stroom en gas gewoon door. Als je contract is afgelopen, ga je automatisch over naar een flexibel contract met een variabel tarief. Dit contract is maandelijks opzegbaar. Je leveringstarieven voor stroom en gas bewegen mee met de prijzen op de energiemarkt.
Je kunt het huidige contract opzeggen met 1 maand opzegtermijn. Lees meer over het opzeggen van je contract. In sommige gevallen betaal je een opzetboete, maar niet altijd. Lees alles over de opzegboete.

Energie afsluiten bij Essent

Benieuwd naar ons beste aanbod? Doe de postcodecheck. Zo zie je direct welk energiecontract bij jouw situatie past. We hebben altijd een scherpe aanbieding. Én natuurlijk krijg je als nieuwe klant groene stroom.