Grootzakelijke energietarieven

Als grootverbruiker betaalt u graag de beste energieprijs. Inzicht in uw energiekosten en kennis van de energiemarkt zijn daarbij essentieel. Lees hier alles over de gasprijs en de stroomprijs voor industrie, bedrijven en andere grootverbruikers. Of bereken direct uw energietarief.

Soorten tarieven voor grootverbruik

Er zijn verschillende soorten tarieven zoals het leveringstarief van energie, netwerktarieven en energiebelastingtarieven. De totale energieprijs is uit deze componenten opgebouwd. De prijs per kWh voor elektriciteit en het tarief per m3 voor gas hebben daarmee een relatief klein aandeel in de totale energierekening. 

Het inkoopmoment bepaalt het tarief

Wanneer u als klant met 1 of meerdere grootverbruik aansluitingen een energiecontract afsluit, bepaalt het inkoopmoment het tarief. De prijzen voor gas per m3 en elektriciteit per kWh wijzigen dagelijks op basis van marktontwikkelingen. Voor het beste tarief moet u bepalen wat het juiste inkoopmoment is. 

Tarieven voor groene en nog groenere energie

Om uw bedrijfsdoelstellingen op het gebied van duurzaam te behalen, kunt u uiteraard kiezen voor verschillende groene productopties met bijbehorende tarieven.

Bereken uw grootzakelijke energietarief

Kies de manier die het beste bij u past:

 

 Image: direct uw tarief inzien stap 1

Online berekenen

Direct online zelf uw tarief berekenen en afsluiten. 

 

Zó bepaalt u zelf het beste moment om uw energie in te kopen

Níemand kan in de toekomst kijken. Toch is dat precies wat er van u als energie-inkoper wordt verwacht. Want om zo voordelig mogelijk in te kopen, moet u voorspellen of de gasprijs gaat stijgen of dalen. Bij gebrek aan een glazen bol kunt u daarom het beste kijken naar de ontwikkelingen op de energiemarkt.

De energiemarkt heeft alle kenmerken van een commoditymarkt, die vergelijkbaar is met die van aandelen, olie, goud, graan en melkprijzen. Dat wil zeggen dat de prijs voor energie zoals gas en elektriciteit wordt bepaald door het inkoopmoment op grillige termijnmarkten. De kunst is daarbij om op een relatief gunstig marktmoment uw energie in te kopen. Het moment van inkoop, het sluiten van een contract bij een energieleverancier, is namelijk één van de belangrijkste factoren, die van invloed is op uw totale energiekosten. Meer informatie over de werking van de energiemarkt

Snel en simpel online uw tarief berekenen

In 3 stappen online inzicht in uw tarief:
Direct uw tarief inzien
Direct uw tarief inzien
Direct uw tarief inzien

Liever telefonisch advies?

Wilt u meer weten over de energieprijzen voor grootverbruik? Vul dan het contactformulier in. Uw regiomanager neemt zo snel mogelijk telefonisch contact met u op en kan u meer vertellen over:

  • prijzen voor elektra per kWh
  • de gasprijs per m3
  • de ontwikkelingen van de energieprijzen voor de industrie
  • ontwikkelingen in de energiemarkt voor andere branches met grootverbruikaansluitingen