Verandering van je energietarieven

Wat betekent dit voor je bedrijf?

De variabele leveringstarieven voor je bedrijf zijn gewijzigd vanaf 1 november. Natuurlijk blijft je energielevering gewoon doorlopen. 

De variabele leveringstarieven zijn hoger dan je gewend bent. Dat komt door de stijging van de energieprijzen. Wat betekent dit eigenlijk voor je bedrijf? En wat kun je nu het beste doen? We vertellen je er meer over.

Tarieven

De leveringstarieven

Onze leveringstarieven bestaan uit twee onderdelen:

 1. Variabele leveringskosten. Je betaalt een afgesproken tarief per verbruikte kWh stroom en m3 gas.


  Variabele leveringskosten
   (exclusief btw)*


  Gas per m3 Stroom per kWh
  Per 1 november 2021 € 0,85970 € 0,18850

  *Enkeltarief, Groen Zakelijk (Wind EU), overeenkomst voor onbepaalde tijd.
 2. Vaste leveringskosten (exclusief btw). Dit is een vast bedrag per aansluiting, het vastrecht.


  Vaste leveringskosten
   (exclusief btw)


  Gas per maand
  Stroom per maand
  Per 1 november 2021 € 6,99 € 6,99

  Wanneer je op een leveringsadres slechts 1 product van ons afneemt, is een toeslag van € 2,00 per maand van toepassing.
De netbeheerkosten, het teruglevertarief boven verbruik, de vermindering energiebelasting en de belasting en toeslagen op energie blijven hetzelfde.

Advies: pas je termijnbedrag aan

De energiekosten voor je bedrijf zullen vanaf de einddatum van je contract stijgen door de hogere leveringstarieven. Houd hier dus rekening mee. Ons advies is om niet te verlengen of over te stappen op een nieuw contract, omdat het variabele tarief waarop je overgaat bij het aflopen van je contract zeer waarschijnlijk goedkoper is dan elk ander vast tarief in de markt. 

Om verrassingen op je jaarrekening te voorkomen, adviseren we je je termijnbedrag aan te passen. Dit kan vanaf 30 november via Mijn Essent Zakelijk.

Veel gestelde vragen over de energiekosten

Dat weet niemand precies. Het is onmogelijk hier voorspellingen over te doen, omdat dit beïnvloed wordt door veel factoren, waaronder het weer. Je kunt je voorstellen dat bij een koude winter het gasverbruik hoger is dan bij een zachte winter. Dat zet de voorraad onder druk, waardoor de prijzen stijgen.

Dat is nu niet slim. Wij adviseren je om niet te verlengen of over te stappen op een nieuw contract. Het variabele tarief is zeer waarschijnlijk goedkoper dan elk ander vast tarief in de markt.

Ons advies is om niet te verlengen of over te stappen op een nieuw contract. Het variabele tarief waarop je overgaat is zeer waarschijnlijk goedkoper dan elk ander vast tarief in de markt.

Maak je als klant bij Essent niet druk. De financiële positie van Essent is onveranderd sterk en er is geen enkele reden tot zorg.

Bellen met vragen kan natuurlijk ook

We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur. Je betaalt alleen je gebruikelijke belkosten.