Zonnepanelen passen uitstekend binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen

Februari 2016
Zelf elektriciteit opwekken? Steeds meer MKB’ers kiezen er bewust voor, vertelt productmanager Hans Lustig van Essent. “In de eerste plaats omdat het goed is voor het milieu; zonnepanelen leveren alleen maar energie óp. Daar komt bij dat zonne-energie natuurlijk ook goed is voor de duurzame uitstraling van uw bedrijf; zonnepanelen passen wat dat betreft uitstekend binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). En verder kunnen zonnepanelen ook in fiscaal opzicht interessant zijn voor bedrijven vanwege de lagere energiebelasting.”

Landelijk netwerk van servicepartners

MKB-bedrijven die geïnteresseerd zijn in de voordelen van zonne-energie, kunnen daarvoor terecht bij Essent. Hans: “Wij beschikken over een landelijk dekkend netwerk van gespecialiseerde, regionaal werkende servicepartners. Zij adviseren het MKB over de opbrengsten en mogelijkheden en eventuele subsidies. En is de keuze voor zonne-energie gemaakt, dan zorgen zij ervoor dat de panelen vakkundig worden geplaatst en onderhouden. Zo hebben ondernemers er geen omkijken meer naar en kunnen ze ervan op aan dat de opbrengst maximaal is.”

Steeds meer in trek

Steeds meer bedrijven zien zonnepanelen als een goede duurzame aanvulling, vertelt Hans. “Goed om te weten dat je als ondernemer ook voor zonne-energie aan het goede adres bent bij Essent.”

Ook benieuwd naar het rendement van uw dak?

Ontdek de mogelijkheden en maak vrijblijvend een afspraak voor een maatwerkadvies.