Aanmelden teruglevering

Komt u in aanmerking voor een terugleververgoeding? Dan hoeft u zich alleen nog maar aan te melden. In de volgende vier stappen leggen we u precies uit wat u daarvoor moet doen. Weet u nog niet of u in aanmerking komt, bekijk dan de voorwaarden voor teruglevering.

Stap 1: Registreer uw installatie

Registreer uw installatie op www.energieleveren.nl. U informeert op deze manier de netbeheerder dat u terug gaat leveren. De netbeheerder verwerkt de administratie zodat er bij de jaarafrekening een correcte verrekening plaatsvindt.

Stap 2: Neem contact op met uw netbeheerder

Bekijk wie uw netbeheerder is en neem contact op. Controleer samen met de netbeheerder of uw registratie correct verwerkt is en of u over een geschikte meter beschikt.

Stap 3: Word klant van Essent

Bent u nog geen klant van Essent en wilt u klant worden? Meld u dan nu aan
Bent u al klant? Geef uw teruglevering aan ons door via e-mail.

Stap 4: Geef uw meterstand door

Voortaan geeft u jaarlijks, naast de meterstanden voor uw jaarrekening, ook uw teruglevermeterstanden door aan Essent. Wij verrekenen dit met uw jaarafrekening. Heeft u een conventionele meter? Dan kunt u de meterstanden voor levering en teruglevering online aan ons doorgeven. U ontvangt hiervoor een oproep per mail.

Als u beschikt over een slimme meter, dan worden de meterstanden voor levering en teruglevering automatisch uitgelezen door het meetbedrijf en hoeft u verder geen actie te ondernemen.