Kennis en advies:
Essent is kennispartner van MKB-Nederland

Energie besparen met Essent & MKB Nederland

Volgens de Wet milieubeheer (Wm) en het Activiteitenbesluit milieubeheer moeten ondernemingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas per jaar gebruiken verplicht energiebesparende maatregelen treffen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Dat zijn bijna 100.000 Nederlandse mkb-bedrijven. 

Bent u een van de ondernemers die aan de Wet milieubeheer moeten voldoen? Samen met MKB-Nederland helpt Essent u graag op weg met bespaartips, kennisevenementen en persoonlijk advies van experts.

Essent is kennispartner van MKB-Nederland
V.l.n.r. Leendert -Jan Visser, algemeen directeur van MKB-Nederland en Patrick Lammers, CEO van Essent bieden Diederik Samsom, leider onderhandelingstafel ‘Bebouwde omgeving’ Energieakkoord het onderzoek aan.

Onderzoek: hoe denken Nederlandse mkb-bedrijven over energie en verduurzaming?

In opdracht van Essent heeft Kantar TNS een online onderzoek uitgevoerd onder Nederlandse mkb-bedrijven. Uit het onderzoek blijkt dat gebrek aan kennis en financiële middelen de hoofdredenen zijn waarom mkb-ers in Nederland nog niet verder verduurzamen. Het doel van het onderzoek was om in kaart te brengen hoe ondernemers denken over duurzaamheid en oplossingen om te verduurzamen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 869 mkb-bedrijven in verschillende branches. De onderzoeksresultaten zijn representatief voor het Nederlandse mkb-bedrijfsleven, op basis van aantal medewerkers en branches.


Foto: V.l.n.r. Leendert -Jan Visser, algemeen directeur van MKB-Nederland, Patrick Lammers, CEO van Essent en Diederik Samsom, voorzitter van de sectortafel ‘Gebouwde omgeving’ van het klimaat- en energieakkoord.

Agenda MKB EnergieKafé

Tijdens MKB EnergieKafé bespreken we in een inspirerende en interactieve sessie wat voor u als ondernemer relevant is in het kader van de Wet milieubeheer. En belangrijker nog, u krijgt te horen hoe u geld kunt besparen met deze wet! 

MKB EnergieKafé vindt plaats op meerdere locaties in het land. Ook staan we op verschillende beurzen. Zodra u zich kunt aanmelden, geven we dat aan in de agenda hieronder.


Agenda 2018

Evenement Datum Locatie Aanmelden
MKB EnergieKafé Energiewacht Assen
medio september Assen

MKB EnergieKafé Utrecht
26 september Bunnik  
MKB EnergieKafé Noord
2 oktober Groningen
MKB Energiedebat Den Bosch 4 oktober
Hoofdkantoor Essent, Den Bosch  
MKB EnergieKafé tijdens Vakbeurs energie 9 t/m 11 oktober Brabanthallen, Den Bosch  http://www.energievakbeurs.nl 
MKB EnergieKafé Limburg
medio oktober ntb

MKB EnergieKafé tijdens MKB Ondernemerscongres (RTL Z)
1 november
Van Nelle Fabriek, Rotterdam
https://mkbondernemerscongres.nl
MKB EnergieKafé tijdens Trends Expo 
21 en 22 november IJsselhallen, Zwolle
http://www.trends-expo.nl


Bespaar met de EnergieFitScan

Energie besparen is gunstig voor het verlagen van de kosten van uw energieverbruik én voor het duurzame imago van uw onderneming. Hoe energiefit is uw bedrijf? U ontdekt het snel met de vrijblijvende en kosteloze EnergieFitScan (t.w.v. € 500,-)!