Essent, uw kennispartner in energie

Essent Zakelijk App

Voldoet uw bedrijf al aan de Wet milieubeheer?

Volgens de Wet milieubeheer (Wm) moeten ondernemingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar gebruiken voor 2020 verplicht energiebesparende maatregelen treffen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Dat zijn bijna 100.000 Nederlandse mkb-bedrijven. 

Bent u een van de ondernemers die aan de Wet milieubeheer moeten voldoen? Samen met MKB-Nederland helpt Essent u graag op weg met bespaartips, kennisevenementen en persoonlijk advies van experts.

Onderzoek: kwart ondernemers onbekend met Wet milieubeheer

  • Ondernemers die aan de eisen van de Wet miliebeheer voldoen


  • Uit recent onderzoek van MKB Servicedesk en Essent onder 659 ondernemers blijkt dat meer dan de helft van de bedrijven nog niet aan de Wet milieubeheer voldoet. Slechts 28% van de ondervraagden heeft wél energiebesparende maatregelen getroffen. Bijna 29% heeft géén maatregelen getroffen en ruim 25% heeft zelfs nog nooit van de Wm gehoord. Weet u tot welke groep uw bedrijf behoort?

Kosteloos en vrijblijvend tips, advies en begeleiding

  • Onder de naam ‘MKB EnergieKafé’ organiseert Essent samen met MKB-Nederland regionale en landelijke evenementen. Tijdens deze evenementen staan de kansen en mogelijkheden van energiebesparing centraal. U krijgt meer inzicht in energiebesparende maatregelen en de energiewinst die u hiermee kunt behalen.

  • Essent is kennispartner van MKB-Nederland


MKB EnergieKafé

Tijdens MKB EnergieKafé bespreken we in een interactieve sessie wat voor u als ondernemer relevant is in het kader van de Wet milieubeheer. En belangrijker nog, u krijgt te horen hoe u geld kunt besparen met deze wet! Zodra u zich kunt aanmelden, geven we dat aan in de agenda hieronder.


Agenda 2018

EvenementDatumLocatie
MKB EnergieKafé14 meiUtrecht
MKB EnergieKafé31 meiAmsterdam
Beurs Provada5 t/m 7 juniAmsterdam (RAI)
MKB Corporate Event27 juniScheveningen
MKB EnergieKafé10 juliRotterdam
MKB EnergieKaféntbZwolle
Week van de Energientb (september)Den Bosch
MKB EnergieKaféntb (1 oktober of 5 oktober)Limburg
Berus MVDO2 t/m 4 oktoberRotterdam (Ahoy)
MKB EnergieKaféntb (8 oktober of 12 oktober)Noord NL

Vakbeurs Energie

9 t/m 11 oktoberDen Bosch (Brabanthallen)
MKB Congres (RTL Z)1 novemberntb
Recreatie Vakbeurs27 t/m 29 novemberHardenberg

EnergieFitScan t.w.v. € 500,-

U kunt ook kosteloos een EnergieFitScan laten uitvoeren. Deze Energiefitscan (t.w.v. € 500,-) is geheel vrijblijvend. Onze experts geven u graag meer inzicht in energiebesparend potentieel en kunnen u indien gewenst helpen met de implementatie van energiebesparende maatregelen.