Energietransitie: is uw bedrijf klaar voor de toekomst?

Bedrijven, consumenten en de overheid: allemaal zijn we verantwoordelijk voor de transitie naar een duurzame wereld. Voor ondernemingen is energie besparen zelfs geen vrijblijvendheid meer. Welke wet- en regelgeving zijn van belang voor u als ondernemer? En wat zijn mogelijke fiscale voordelen en subsidies waarop u aanspraak kunt maken als u duurzaam investeert? Essent helpt u graag op weg.

Wet- en regelgeving

Wet- en regelgeving

De overheid verplicht bedrijven om energiezuinig te ondernemen en te investeren in duurzaamheid. Er zijn verschillende milieuregels die belangrijk zijn voor ondernemers, bijvoorbeeld het Activiteitenbesluit milieubeheer.

Informatieplicht

Informatieplicht

Voor alle bedrijven die verplicht energie moeten besparen, geldt ook een informatieplicht. In 2019 moet u bij de overheid melden wat u doet om energie te besparen. Deze wet geldt voor ruim 100.000 bedrijven.

Energielabel

Energielabel

Een energielabel is steeds vaker verplicht voor bedrijven. Bepaalde bedrijven moeten het energielabel zelfs zichtbaar ophangen en voor grote kantoren is energielabel C verplicht.

Subsidies

Subsidies

Met subsidies stimuleert de overheid uw bedrijf om duurzame keuzes te maken. Bijvoorbeeld in de vorm van een investeringsaftrek of een tegemoetkoming. We zetten alle subsidies voor u op een rij.

Whitepaper: Energiebesparende maatregelen. Vraag hem aan!

Essent Zakelijk app

Energie besparen is vaak verplicht voor bedrijven. Wat vraagt de overheid van u, welke subsidies zijn er en wat levert besparen u op? U leest het in deze whitepaper. Laat uw e-mailadres achter en wij sturen u de link waarmee u de whitepaper gratis kunt downloaden. 

We wensen u alvast veel leesplezier.